Leuke en nuttige links

Een locaaltje

20-10-2018

Het was tijd om weer eens te vliegen, zeker met de profcheck voor de brevetverlenging in het vooruitzicht ;)
Ik heb me beperkt tot een locaaltje: een rondje door / om de de CTR van Rotterdam The Hague Airport met de PH-SVT. Dit keer een (einde van de) ochtenvlucht die mede vanwege het prachtige weer zeer geslaagd genoemd mag worden :) Bij mijn vertrek om 11:00 uur was het inmiddels helder geworden met nauwelijks wind, NSC (nil significant clouds) en een prachtig wijds uitzicht. Na ca. 45 minuten, na een rondje Hotel departure-Stellendam-Willemstad-Romeo arrival, heb ik de PH-SVT weer netjes geparkeerd bij de vliegclub.

Twente :)! O nee, toch niet... Nordhorn Lingen dan maar!

09-09-2018

Dit weekend beloofde het goed weer te worden en te blijven. Eindelijk zondag de 9e september met Anita naar vliegveld Twente dus? Op de website van het veld stonden geen gekke dingen; open voor GA verkeer van donderdag tot en met zondag, en ook de Notams bevatten geen berichten die dit tegenspraken. Maar voor het veld geldt PPR, ofwel Prior Permission Required. Zaterdagmorgen heb ik dus eerst een mail gestuurd met het bericht dat we graag zondagmiddag naar vliegveld Twente wilde komen. Maar helaas kreeg ik direct het antwoord terug dat het veld dit weekend gesloten was 'wegens andere activiteiten'. Jammer, jammer... 

Nog maar eens EHMZ

19-07-2018

Wegens diverse omstandigheden was het na Balen-Keiheuvel niet eerder gelukt om nog een keer te gaan vliegen. En ja, je raadt het al, na daarvoor begin april gevlogen te hebben (de geweldige Oostenrijk vlucht) was de beruchte 90 dagen termijn inmiddels weer verstreken. En met onze zomervakantie in augustus in het vooruitzicht was het dus tijd om weer eens 3 landingen in het logboek te noteren, om zo na de vakantie weer met Anita (en andere passagiers) te mogen vliegen.

Balen in Belgie ;)

20-05-2018

Okay, eigenlijk had ik weer naar Twente willen vliegen (maar dit keer was het veld deze zaterdag en zondag dicht 'by Notam' :( , maar het alternatief was er niet minder om vandaag: het gezellige vliegveld Balen-Keiheuvel (EBKH) in Belgie! Met z'n tweetjes weer eens, met Anita dus, en in de PH-XYZ.
Het weer was prima over land, meer dan 10 km zicht (wel heiig) en nauwelijks wind (5-8 knopen) uit het noordoosten.

Met VCR Club2009 nogmaals de bergen in: Oostenrijk!

05-04 t/m 07-04-2018

Mijn vorige clubvlucht met 'ons VCR Club2009 clubje' was al weer even geleden: de 2- (ipv 3-) daagse tocht naar Engeland. Deze dagen, 5 t/m 7 april, konden de meesten van ons. Geen grote club, 'slechts' zes man, en dus 2 kisten, de PH-SPZ en de PH-SVU, maar daarom niet minder gezellig natuurlijk ;) Eind vorig jaar hadden we al met elkaar besloten dat we graag nog een keer de bergen in wilden, dus de keuze voor Oostenrijk was snel gemaakt. Wel op het laatste moment: we hadden deze keer een voorbereidingsavond gepland slechts een week vantevoren, omdat iedereen continu een volle agenda had.

Clubcheck 2018

3-2-2018

Januari was het weer tijd voor een clubcheck, met instructeur Rob deze keer, een van de instructeurs waarmee ik destijds ook mijn vliegopleiding heb gedaan. En ja, de eerste keer ging natuurlijk niet door wegens het te slechte weer, maar het lukte zowaar de tweede keer op deze dag in februari. Met Rob en in de PH-SVU.

'Volle bak'!

21-01-2018

Het is tot op heden nog niet vaak voorgekomen dat ik met drie passagiers heb gevlogen, maar vandaag was er weer eens zo'n gelegenheid. Marco, de vriend van Priscilla, vond het heel leuk om een keer mee te vliegen, en Priscilla zelf evenals Anita zeggen ook niet snel 'nee', ik ga niet mee' ;) Volle bak dus vandaag in de PH-XYZ!
We hadden met elkaar besloten om naar vliegveld Midden Zeeland te vliegen, daar wat te eten en drinken, en vervolgens terug naar Rotterdam The Hague Airport, maar niet zonder over Marco's werk gevlogen te zijn en zijn woonplaats Rozenburg.