Leuke en nuttige links

Clock

12 juni 2024

Scorpion Buienradar

Vluchten Uitgevoerde vluchten in 2010

 

In het tweede jaar met mijn PPL worden de vluchten steeds leuker en stijgt het aantal mensen dat best graag een keer mee wil vliegen :)
Dus niet alleen meer 'local flights', rondjes vliegen vanaf homebase Rotterdam The Hague Airport, maar bijvoorbeeld ook een dagje uit naar Ameland en met Anita's ouders naar Lelystad om het Aviodrome te bezoeken.

Dit jaar ook nog geen verslag van elke vlucht, maar ook dat gaat steeds beter ;-)


Trainingsvlucht en een LPE test in een week

09 en 12-12-2010

Deze week was best een spannende week: eerst een trainingsvlucht en daarna de LPE test...

De traingsvlucht was noodzakelijk omdat mijn brevet verloopt op 1 februari 2011. Wanneer je voldoende uren (minimaal 12) gemaakt hebt in het jaar voorafgaande aan deze datum, dan kun je door middel van een trainingsvlucht met een instructeur volstaan voor brevetverlenging mits je die vlucht uitvoert voor die verloopdatum. Wacht je te lang en is de datum gepasseerd, dan zul je opnieuw examen moeten doen, dus met een examinator naast je, en dat leek me toch iets minder relaxed :-0 

Retourtje Hilversum

10-10-2010

Deze zondag was het schitterend vliegweer: de hele dag CAVOK en een bescheiden windje van nog geen 10 knopen uit het noordoosten (040v100). Samen (d.w.z. Priscilla en ik) hebben we daarvan geprofiteerd en zijn we 's middags naar vliegveld Hilversum gevlogen. Een veld waar ik eerder nog niet alleen geweest was (wel tijdens de lessen een paar keer) en dus was het even goed de aanvliegroute en circuitprocedures bestuderen.

Trip naar Midden-Zeeland / Middelburg

25-08-2010

Vandaag was het dan zover: na het er heel lang over gehad te hebben, op de koffie bij familie die in Middelburg woont. En wat is dan leuker om er met het vliegtuig heen te gaan. Vorige week bleek het weer te slecht, maar nu was het prima vliegweer en de voorspellingen voor de rest van de dag waren tot 14.00 uur UTC ook goed.
Samen met Anita en Priscilla kwamen we rond 8 uur (locale tijd) bij de vliegclub aan na thuis reeds de nodige voorbereidingen te hebben gedaan. Op de club nog even het weer en de actuele Notams gechecked en vervolgens samen met Priscilla de PH-SVM uit de hangar gehaald. Met de kist en de papieren was ook alles in orde. Het was nog even wachten op Margot(van de balie), maar toen die er was en we twee extra headsets hadden konden we op weg.

Bezoek aan het Aviodrome (Lelystad)

17-06-2010

Vandaag was het de 'vliegdoop met schoonzoon dag':-). Na het halen van mijn brevet in januari 2009 hadden de ouders van Anita al aangegeven een keer met ons naar Lelystad te willen vliegen en daarbij het Aviodrome (www.aviodrome.nl) te bezoeken. Oké, het heeft dan wat langer geduurd dan gedacht, maar het plezier was er deze dag niet minder om. Schitterend zonnig en helder weer - met een bescheiden windje van nog geen 10 kts uit het noordoosten (035) - en de door mij uitgezette toeristische route leverde geweldige uitzichten op.

Dagje uit naar Ameland

19-05-2010

Vandaag met Anita een heerlijk dagje uit geweest naar Ameland! Gevlogen vanaf - natuurlijk - Rotterdam The Hague Airport naar Vliegveld Ameland met de PH-SVH. Op Ameland hebben hebben we gelunched en een leuke wandeling gemaakt.

Bekijk van deze vlucht de route en de foto's.

10-04-2010 Rondje 'Rotterdam Noord'

Deze keer weer eens een local flight vanaf Rotterdam The Hague Airport met de PH-SVM. Niet over Zeeland, maar nog een keer over Zuid-Holland ten noorden van Rotterdam :o

16-03-2010 Zeeland sightseeing

Een mooie sightseeing flight over Zeeland, vanaf Rotterdam The Hague Airport met de PH-SVH.

27-02-2010 Local flight

Vandaag hebben Priscilla en ik weer een leuke local flight gemaakt vanaf Rotterdam The Hague Airport (EHRD) met de PH-SVH. Echter zijjn we deze keer niet over Zeeland gevlogen, maar ten noorden van Rotterdam gebleven.

Priscilla heeft weer foto's gemaakt en ook een filmpje in de CTR van EHRD.

31-01-2010 Mijn eerste clubcheck

De eerste - local - flight van een nieuw jaar: vanaf Rotterdam The Hague Airport met de PH-SVH. Wel een speciale vlucht, want dit was tevens een clubcheck: om de 2 jaar moet je een vlucht met een instructeur maken om je brevet te verlengen, een zogenaamde trainingsvlucht, en in dat andere jaar wil de vliegclub graag dat je met een instructeur vliegt om te kijken of je de kunst van het vliegen nog steeds goed beheerst, de zogenaamde clubcheck.