Leuke en nuttige links

Clock

19 mei 2024

Scorpion Buienradar

Vluchten Uitgevoerde vluchten in 2012

Luchtdoop

11-12-2012

Prisiclla wilde graag een keer met haar vriend Simon een vlucht maken, ofwel Simon een luchtdoop (dan wel met een GA kist) geven. Op zaterdag lukte het niet wegens het slechte weer, maar gelukkig was voor vandaag de PH-SVH nog beschikbaar. En dat betekende dat Anita ook gezellig mee kon. Speciaal voor Simon zijn we vandaag weer over Zeeland gevlogen. Gezien de tijd dat de kist nog beschikbaar was, was er - in tegenstelling tot gisteren - geen tijd voor een tussenlanding op Seppe of Midden-Zeeland, maar dat mocht de pret niet drukken.

 

02 Klaar voor vertrek 

Driemaal is scheepsrecht

30-09-2012

Nadat de vlucht tweemaal eerder wegens de slechte weersomstandigheden niet door kon gaan, was het vandaag wel raak en kon ik mijn oud-collega Ed eindelijk trakteren op een leuke rondvlucht. Ed woont in Waalwijk, dus vanzelfsprekend werd zijn woonplaats deze vlucht aangedaan en daarbij onze mooi provincie Zeeland. Voor deze vlucht had ik de PH-NSC gereserveerd.

 

PH NSC

Touch&Go's op Midden-Zeeland

29-08-2012

Deze woensdag heb ik het inmiddels bekende, maar nog altijd fantastisch mooie 'rondje Zeeland' gevlogen, met een paar touch&go's op Midden-Zeeland Airport. Ik had voor deze vlucht een Piper gereserveerd en wel de PH-SRP. Na een belletje naar het Zeeuwse veld om mijn intenties door te geven en meteen het verzoek om de touch&go's via de club af te rekenen - dan is namelijk een overlandlanding om de t&g's af te rekenen niet nodig - kon ik vertrekken. Er was genoeg brandstof aan boord, dus vertrok ik zowaar keurig volgens vliegplan om 12:45 uur lokale tijd.  Via een Hotel departure zette ik rechtstreeks koers naar Midden-Zeeland Airport. Het zicht was prima, maar vandaag was er wel een behoorlijke en soms 'gusty' wind (windvlagen) vrijwel vanuit het zuiden. Een goede dag dus om crosswind landingen te oefenen :-)

 

Zeeland Airport

 

Vliegen boven het Centraal Massief in Frankrijk

25-07-2012

Op vakantie zijnde in de Auvergne in Frankrijk leek het mij (als ook Anita ;-) een geweldig idee om een vlucht boven deze streek, boven het Centraal Massief te maken. Zelf zaten Anita en ik op camping La Vallee Verte in Saint-Nectaire en ik wist al dat Clermond-Ferrand een vliegveld had. De eigenaar van de camping, die toevallig ooit zelf met vlieglessen begonnen was maar hier noodgedwongen mee had moeten stoppen, raadde echter aan om te informeren op het (zweefvlieg)vliegveld Issoire Le Broc bij de vliegschool/-club van Pierre Herbaud. Daar de meeste campings tegenwoordig Wifi hebben en zo ook de onze :-), was het makkelijk om de website van de club te raadplegen en ontdekte ik al snel dat de club over een Robin DR400-180, de F-GAVX, beschikt. Perfect dus!

Met Anita naar Hilversum

28-05-2012

Deze 2e Pinkster(maan)dag hadden Anita en ik uitgekozen om naar het gezellige Hilversum te vliegen. Anita was daar (in ieder geval vliegend ;-) nog nooit geweest, dus zo gezegd zo gedaan. Ik had de PH-SVU gereserveerd van 15.00 - 18.00 uur en het was prima weer. Tenminste... zolang je vandaag van de kust wegbleef. Op de vliegclub heerste een bedrukte stemming en vernamen we dat een kist, de PH-SKJ gehuurd door een lid van de vliegclub, 's morgens van de radar was verdwenen na opgestegen te zijn van Midden Zeeland voor een vlucht naar Rotterdam. De zoekactie was nog in volle gang, maar werd sterk gehinderd door de dichte mist langs de kust.

Weilanden, water, bos, hei en bloembollen

28-03-2012

Vandaag zijn Anita en ik weer eens met z'n tweetjes 'op stap' geweest en wel met de PH-SVT.  Het weer was heerlijk: zonnetje, warm (voor de tijd van het jaar :-) en weinig wind (ca. 5-8 knopen) uit het noordwesten. Het zicht viel gezien deze weersomstandigheden wat tegen: zo rond de 15 km., maar dat mocht de pret niet drukken! Ik had met PocketFMS een leuke route gepland: via Mike onder langs Utrecht, vervolgens over de Veluwe via Barneveld, Epe en Staphorst naar vliegveld Hoogeveen voor een tussenlanding. Vervolgens richting Sneek en 'over' de afsluitdijk naar Den Oever, dan Medemblik en  van daar de doorsteek naar de kust. Het laatste stuk langs de kust om bij Hoek van Holland via de Nieuwe Waterweg terug te keren naar Rotterdam The Hague Airport.

 

02 Vliegveld Hoogeveen 

Clubcheck

10-03-2012

Je vliegbrevet dien je om de 2 jaar te verlengen en dat zul je veelal doen door het uitvoeren van een trainingsvlucht met een instructeur, zie ook dit verslag van 9 december 2010. Dat andere jaar vereist de vliegclub dat je een clubcheck uitvoert met een instructeur. Op deze wijze oefen je minimaal jaarlijks bepaalde procedures die nauw gerelateerd zijn aan de vliegveiligheid, zoals een noodlanding in geval van een motorstoring. Oefeningen die je tijdens een 'normale' vlucht normaliter niet zult doen, zeker niet met passagiers, en die je ook niet overal mag uitvoeren. Voor het oefenen van een noodlanding bijvoorbeeld zijn speciale laagvlieggebieden in Nederland aangewezen. Al met al een goede zaak zo'n clubcheck! Ook deze keer was Victor Quint weer mijn instructeur en we vlogen met een Robin diesel.

Eerste local flight van weer een nieuw jaar

15-01-2012

Na de grandioze meerdaagse vlucht naar de Kanaaleilanden was het weer eens tijd voor een nieuw tochtje, nu als eerste vlucht van het nieuwe jaar. Overigens nadat eerder geplande vluchten in de laatste maanden van 2011 door slecht weer niet door konden gaan… Dit ook tot spijt van Anita die nu vandaag niet mee mocht, omdat inmiddels de 90 dagen sinds de laatste vlucht al weer verstreken waren (zie dit verslag). En ook deze vlucht was weer een uitstel, nadat het weer – met name de wind – afgelopen vrijdag ook weer te wispelturig was. En op vrijdag de 13e neem je natuurlijk al helemaal geen enkel risico ;-)