Leuke en nuttige links

Clock

19 mei 2024

Scorpion Buienradar

Vluchten Uitgevoerde vluchten in 2013

Circuitjes Seppe

14-12-2013

Vandaag was het weer goed om wat circuitjes te oefenen op Seppe. De aanwezige (broken en overcast) bewolking hing net hoog genoeg en er stond weinig wind uit het (zuid)westen. Ditmaal had ik weer eens de PH-SPZ gereserveerd, die nog in de hangar stond en natuurlijk wel eerst vol getanked moest worden. Maar even na 11.30 uur, keurig volgens vliegplan, ging het via een runway 24 en Romeo departure richting Seppe, tegenwoordig Breda International Airport heb ik begrepen :-)

Terrasje pakken op Zeeland Airport

29-09-2013

Een mooie zondag om weer eens met een Piper op pad te gaan, of beter: de lucht in te gaan ;-) Ik had Ricardo gevraagd of hij het leuk vond om mee te gaan en dat wilde hij maar al te graag :-) Ik had al eerder de PH-SVH gereserveerd en besloot om een terrasje te pakken op Zeeland Airport. Het weer was helder en zonnig, alleen stond er wel een straffe wind: 15 kts met uitschieters tot 25 kts, uit het oosten en daarbij varierend tussen 060 en 130. Prima voor Midden-Zeeland met baan 09 in gebruik, maar dus wel even oppassen voor de crosswind bij take off en landing op Rotterdam The Hague Airport met baan 06 in gebruik!

Fly-Walk Texel

06-08-2013

Het was al weer lang geleden dat ik samen met Anita op pad geweest was en het leek ons leuk om een keer naar Texel te vliegen en - net als destijds bij onze vlucht naar Ameland - dit te combineren met een wandeling. Geen Fly-Drive maar een Fly-Walk dus :-) Oorspronkelijk stond de vlucht voor woensdag 7 augustus gepland, maar zoals vele woensdagen eerder dit jaar, leek ook deze woensdag het weer roet in het eten te gaan gooien. Gelukkig konden we allebei ook op dinsdagmiddag, waarvoor nog prima vliegweer voorspeld was, en was er deze middag ook nog een kist vrij: de PH-SVU. Een go dus!

Jubileumvlucht - VCR 50 jaar!

14-07-2013

Dit jaar bestaat Vliegclub Rotterdam 50 jaar! Reden voor diverse leuke clubactiviteiten en daarvan stond vandaag de Jubileumvlucht op het programma. Tijdens deze vlucht zouden we met de volledige vloot een ronde maken langs de ons omringende velden Hilversum(koffie), Seppe (lunch) en Midden-Zeeland (drankje met snacks). Om weer te eindigen op Rotterdam om af te sluiten met een feestelijke BBQ! De organisatie was al maanden geleden in gang gezet en had er voor gezorgd dat ik samen met Reinier en (instructeur) Peter in de PH-SVU mocht vliegen. 
 

Bezoek aan Texel en Drachten

29-06-2013

De vorige vlucht met een 'collega' van Club2009 was prima bevallen en deze dag ben ik samen met Jose gaan vliegen. De vorige poging was met name door de te harde wind niet doorgegaan, maar vandaag was het goed weer, ondanks dat de wind bijna dwars op de banen stond van de velden die we wilden aanvliegen: vliegveld Texel (volledig 'Texel International Airport') en vliegveld Drachten. Maar de wind zou binnen de door de vliegclub gestelde limieten blijven. 

Cappucinootje op Midden-Zeeland

26-06-2013

Om weer te mogen 'paxen' was het hoog tijd om een aantal landingen in mijn logboek bij te kunnen schrijven, ofwel een mooie gelegenheid om het altijd gezellige vliegveld Midden-Zeeland bij Middelburg met een bezoek te vereren. De weervoorspellingen waren en bleven zowaar goed voor vandaag: meer dan 10 kilometer zicht, weinig (middelbare) bewolking en een redelijke (cross)wind (290/14). Daar het ook al weer even geleden was dat ik een Piper gevlogen had, had ik voor deze middag de PH-VSY, een Piper Warrior, gereserveerd.

Naar Duitsland: Nordhorn-Lingen

25-05-2013

Deze zaterdag had ik een vlucht gepland met de PH-SVU en had eigenlijk nog niet beslist waar ik naar toe wilde vliegen. Totdat Paul (een van de Club2009 leden) mij belde en aangaf ook die middag te willen gaan vliegen en voorstelde samen te gaan. Wel zo gezellig, ofwel een prima idee! Het was mogelijk om aan zijn reservering van de PH-SPZ nog twee uur toe te voegen, zodat we deze middag ruim 4 uur de tijd hadden voor een leuke tocht. Paul wilde graag naar Duitsland vliegen en aangezien ik daar zelf helemaal nog niet geweest was (vliegend dan wel te verstaan), sloot ik mij daar meteen bij aan.
 

Een uurtje vliegen

21-03-2013

Na mijn brevetverlenging in januari was het al weer dagen en weken, zelfs maanden, geleden dat ik heb kunnen vliegen. Drukte op het werk en in de weekenden, alsmede het slechte weer en de druk bezette kisten in de weekenden, verklaren een en ander, maar toch... Nu het weer wat rustiger is op het werk heb ik mijn kans gegrepen om doordeweeks een uurtje te pakken nu de weersvoorspellingen ook goed waren: nauwelijks wind (3-5 kts uit het (noord)oosten), scattered/broken bewolking op 2500 ft en hoger en een uitzicht van 10 km of meer.

Begin het jaar goed met een trainingsvlucht!

13-01-2013

Daar mijn brevet voor 1 februari 2013 verlengd moest worden, dat moet namelijk iedere 2 jaar, was het hoog tijd voor de trainingsvlucht! Twee eerdere pogingen, in december en een week eerder in januari, waren wegens het slechte weer mislukt, maar vandaag was het dan prachtig en helder weer. Weinig wind, ca. 10 knopen uit het noordoosten, maar wel koud: het had vannacht gevroren en de temperatuur schommelde rond het tijdstip van vertrek (rond 13.00 uur lokale tijd) rond het vriespunt.