Münster met overnachting!

04 t/m 05-09-2022

Deze zondag en maandag hadden we al even geleden gereserveerd voor een leuke buitenlandvlucht, mét overnachting, en samen met Priscilla en Marco. Eigenlijk nog een kado dat we hen wilden geven omdat Anita en ik inmiddels allebei 60 jaar geworden zijn (maar waar Corona dus even roet in het eten gooide voor wat betreft de planning ;).
Ons oorspronkelijke doel was Le Touquet Paris Plage in Frankrijk, echter vanwege de onzekere weervoorspellingen voor maandag (jazeker, weer het weer ...) hebben we de eindbestemming in overleg met Pris en Marco gewijzjgd in Münster (EDLT). Ook helemaal niets mis mee :)

Hilversum uitje

08-08-2022

Om straks (volgens planning in september) met dochter en schoonzoon - en Anita natuurlijk - naar Frankrijk te kunnen vliegen, moest ik nog wat starts en landingen maken (minimaal één ;). Na eerst voor vandaag de driehoek Rotterdam - Seppe - Midden Zeeland - Rotterdam gepland te hebben, gaf Anita aan het wel leuk te vinden om een keer naar Hilversum te vliegen. Konden we dat mooi combineren met een wandeling over de hei, en met gecoachen ... :)

AOPA fly-inn Beek

02-07-2022

Vandaag hield de AOPA zijn jaarlijkse fly-inn op vliegveld Beek. Normaliter een heel duur vliegveld om te landen wegens de verplichte en dure afhandeling, alsmede de hoge landingskosten. Maar voor leden die deelnamen aan deze fly-inn betaalde de AOPA vandaag deze afhandeling en landingskosten!
Voor mij een goede reden om hier snel op in te schrijven, want ik wilde graag een keer op vliegveld Beek - officieel Maastricht-Aachen Airport - landen, en om tijdig een kist te boeken in het reserveringssysteem van de vliegclub. Dat ging allemaal goed en samen met Anita ben ik in de PH-SPZ voor het eerst naar een fly-inn gevlogen :) 

PH-SPZ.jpg - 166,20 kB

VCR Club2009 buitenland vlucht, naar ???

12 t/m 14-05-2022

Corona leek op haar retour, de beperking in de diverse landen een stuk minder, ofwel tijd om weer eens een meerdaagse vliegtocht met onze VCR Club2009 te gaan maken. Maar waar naar toe? Denemarken/Zweden? Duitsland/Berlijn? Of? Uiteindelijk was het natuurlijk weer het weer dat de route van onze vliegtocht zou bepalen, deze keer zelfs pas op de eerste vliegdag: naar het zuiden ging het worden, naar Frankrijk :) En omdat alle velden in België (op Spa na) 24 hr PPR zijn (ofwel moet je 24 uur vantevoren toestemming vragen om er te mogen landen), ging dat niet meer lukken, en moest ons eerste veld dus al in Frankrijk liggen.
Omdat we drie kisten hadden gereserveerd en we deze keer met z'n zessen waren, betekende dit dus 2 piloten per kist, waarbij we de legs in principe om-en-om zouden vliegen.

07_Onderweg_naar_vliegveld_Gap_Tallard.jpg - 310,29 kB

Heen alleen, maar met zijn tweeën terug

11-04-2022

Vandaag zou ik via vliegveld Seppe (Breda International Airport) naar vliegveld Midden-Zeeland vliegen, op beide velden een touch&go maken, en vervolgens weer terug naar Rotterdam The Hague Airport. Een ouderwets 'driehoekje' zoals je tijdens de opleiding vliegt wanneer je solo mag.
Tenminste, dat was de bedoeling... De balie belde me echter eerder deze week om te vragen of ik een collega clublid wilde oppikken op vliegveld Midden-Zeeland, die eerder vandaag een kist daar naar toe had gevlogen voor onderhoud bij Transal. Geen probleem natuurlijk, en met als voordeel dat de vliegclub een deel van de vliegkosten voor haar rekening neemt voor zo'n 'ophaal ferryvlieger vlucht' :)

Geocachen bij vliegveld Midden-Zeeland

17-01-2022

Vandaag ben ik weer eens samen met Anita naar vliegveld Midden-Zeeland gevlogen. Deze keer niet alleen om lekker te vliegen, maar ook om ter plekke onze geocaching hobby eens te beoefenen :)
We zijn begin van de middag vetrokken met de PH-XYZ.
De procedure voor taxiën op Rotterdam The Hague Aiprort was deze keer anders i.v.m. werkzaamheden aan de taxibanen. Dat wil zeggen dat ik bij V4 de runway op moest taxiën, direct achter een grote commerciële kist aan. Voor de zekerheid vroeg ik toch maar aan de toren of dat inderdaad de bedoeling was. En dat was het :)