Leuke en nuttige links

Clock

19 mei 2024

Scorpion Buienradar

Vluchten Uitgevoerde vluchten in 2017

Midden Zeeland record!

03-11-2017

Niet eerder heb ik na het behalen van mijn vliegbrevet zo vaak in een jaar vliegveld Midden Zeeland bezocht :o
Om na weer wat afgelaste vluchten toch nog even lekker te vliegen heb ik vandaag weer wat Touch & Go's gedaan op vliegveld Midden Zeeland met de PH-SVT.
Verder zijn er geen bijzonderheden te vermelden van deze 'routine vlucht' ;)

Nieuwe baan op Midden Zeeland

13-08-2017

Omdat afgelopen week de tweedaagse vlucht naar Engeland helaas niet door kon gaan wegens het weer, heb ik vandaag weer wat Touch & Go's gedaan op vliegveld Midden Zeeland. Om toch te vliegen en om het aantal landingen in verband met het mogen vliegen met passagiers weer op peil te brengen voor de komende periode :) Dit keer met de PH-SVT en in heerlijk vliegweer.
En met een bijzonderheid: op deze manier kon ik voor het eerst kennismaken met de nieuwe baan van het vliegveld, waarvan sinds kort de ondergrond is versterkt met kunstofvezel en die 4 augustus jl. is open gegaan. Het betreft een wereldprimeur en ik moet zeggen: het is een mooie baan geworden :)

Het kloppend hart van Centennium de lucht in!

02-06-2017

Vandaag ben ik gezellig samen met de dames van onze (lees: Centennium) Backoffice wezen vliegen. Esther en Marianne hadden al eerder aangegeven graag een keer mee te willen vliegen en vandaag was het dan eindelijk zo ver. Het was heerlijk weer: zonig, warm, prima zicht en weinig wind. Er was eerder in de week wel onweer voorspeld in de loop van de dag, dus was het nog even spannend of het vliegen door kon gaan, maar uiteindelijk werden deze buien gelukkig pas in de avond en 's nachts voorspeld.
Na met de dames de voorbereidingen te hebben doorgenomen, konden we keurig op de geplande tijd - tegen 14:00 uur local time - weg. Baan 06 was in gebruik en we vlogen met de PH-XYZ.

Circuitjes Midden Zeeland

17-05-2017

Vandaag heb ik wat Touch & Go's gedaan op vliegveld Midden Zeeland. Gewoon weer even lekker vliegen - met de PH-XYZ, en natuurlijk is het altijd goed - en niet te vergeten leuk - om circuitjes en landingen te oefenen. Tevens ben ik zo weer verzekerd van 3 maanden 'vrijheid' om passagiers mee te mogen laten vliegen :) Daarbij was het heerlijk vliegweer vandaag. Geen bijzondere vlucht dus deze keer ;)

Nieuw GA vliegveld Twente Airport (deel 1...)

06-04-2017

Sinds afgelopen weekend is Twente Airport (voorheen een militaire vliegbasis) opnieuw geopend en wel voor GA vliegverkeer! Het leek mij ontzettend leuk om voor de eerstvolgende vlucht daar naar toe te vliegen en ook Anita had er veel zin in. De PH-SVT had ik al eerder op deze datum voor een dag gereserveerd dus dat kwam goed uit. Een en ander vergde nog wel wat voorbereiding. Het vliegveld heeft geen verkeersleiding: het is daarmee nu - net zoals bijvoorbeeld vliegveld Midden Zeeland - een zogenaamd 'groen veld', maar wel met een hele grote asfalt baan ;) En het veld is 24H PPR, ofwel je moet 24 uur van te voren toestemming gevraagd hebben om er te mogen landen (en weer opstijgen :) Krijg je die toestemming niet, dan heb je pech.

Rondje Rotterdam en omgeving

15-3-2016

Vandaag heb ik wederom lokaal 'een rondje' gevlogen. Lekker vliegen met de PH-SVU vanaf Rotterdam The Hague Airport. Deze keer via een Hotel departure, over de 2e Maasvlakte naar Goedereede en vervolgens naar Oude-Tonge. Vandaar ben ik verder gevlogen naar Klundert om vervolgens over de Biesbosch naar Gorinchem te vliegen. En toen linksom naar Gouda om via een Mike arrival weer terug te keren naar Rotterdam.

Winters uitje naar Texel

22-01-2017

De eerste vlucht van alweer een nieuw jaar, en eentje die deze keer - in tegenstelling tot  vorig jaar - meteen op de eerst geplande datum is doorgegaan :)
Vandaag zijn Anita en ik gezellig naar Texel gevlogen, en natuurlijk ook weer terug ;) Het weer was zeker niet slecht, maar het zicht moest ik wel goed in de gaten blijven houden. Bij vertrek, rond 13.30 uur, was er een zicht van meer dan 10 km. met verder geen bewolking van betekenis. Een inversielaag echter, met wat nevel, zorgde er helaas voor dat we niet het heldere weer hadden dat je het liefste hebt voor de mooie vergezichten. Maar dus wel meer dan voldoende zicht om lekker te kunnen vliegen. Daarbij was de wind - 0 tot 4 knopen - te verwaarlozen, dus dat was dan weer lekker!