Leuke en nuttige links

Lang niet geweest - deel 1: Seppe!

07-11-2020

Vanmiddag ben ik met Anita naar Vliegveld Seppe (ofwel Breda International Airport ;) gevlogen. We zijn een tijdje geleden in Oudenbosch wezen wandelen, en Anita vond het leuk om Oudenbosch nu ook een keer van boven te bewonderen. Zo gezegd, zo gedaan, en dat tijdens een 'prima vliegweertje'.
Rond 13:45 uur vetrokken we met de PH-XYZ - na eerst de in deze tijden gebruikelijke desinfectie ronde uitgevoerd te hebben, maar zonder te hoeven tanken - via een Romeo departure en Breda naar Bosschenhoofd.

 

02

(Late) lunch op vliegveld Midden-Zeeland.

31-08-2020

Vandaag was een mooie dag om lekker te gaan lunchen met Anita op vliegveld Midden-Zeeland. We vlogen weer eens met de PH-XYZ. En inmiddels zijn we gewend geraakt aan de nog immer geldende Corona maatregelen op de velden.
We kwamen rond kwart over twee aan op vliegveld Midden-Zeeland, dus wel wat laat voor een lunch, maar dat mocht de pret en de eetlust natuurlijk niet drukken, integendeel ;) Hoewel de wespen op het buitenterras geen positieve bijdrage leverden aan deze beleving...

Vlieguitje naar Oostwold

13-07-2020

Na de storm van vorige week maandag was het vandaag wel prima weer: zon, helder zicht en nauwelijks wind uit het westen. De dag waarop dit uitje naar Oostwold Airport initieel was gepland had ik de PH-XYZ gereserveerd, deze was voor vandaag echter al door een clubgenoot gereserveerd, dus werd het deze keer de PH-SPZ. Toen Anita en ik aankwamen in het clubhuis was de kist nog niet terug, maar de vlieger voor ons kwam niet veel later aan bij de club. Een clubhuis dat overigens nog steeds in Corona stijl is ingericht, er staat zelfs (nog) minder meubilair dan de vorige keer dat ik er was.

07 Circuit Assen

Nog een retourtje vliegveld Midden-Zeeland

18-06-2020

Over deze vlucht valt niet veel te schrijven: eigenlijk eenzelfde vlucht en met hetzelfde doel als de vlucht van 14 maart jl.
Alleen nu dus - nog steeds - in Corona tijd, met dezelfde maatregelen (alleen mag de tweede persoon in het vliegtuig nu bijv. ook een instructeur zijn) en dus nog steeds het desinfecteren van de kist na afloop van de vlucht.
Ik heb gevlogen met de PH-XYZ (want dat was al weer even geleden). Het was goed vliegweer, wel redelijk turbulent.
Ik ben begin van de middag - na getankt te hebben - vertrokken via dit keer een Romeo Departure en zo'n 80 minuten later - wederom via Romeo - teruggekeerd naar Rotterdam The Hague Airport. vlogen. En met een direct final vanaf Oscar.
En na natuurlijk twee touch&go's op baan 27 van vliegveld Midden-Zeeland. Waardoor passagiers weer mee mogen ... tenminste... voor  zover dat mag binnen de Corona regels ...

Corona en bloembollen

04-04-2020

Vandaag was al eerder door mij gepland voor een vliegtochtje met Anita over de bloembollenvelden; die wilde ze graag ook eens vanuit de lucht zien. Niet vermoedend dat we nu midden in de wereldwijde Corona pandemie / crisis beland zouden zijn. Waarbij ook voor het vliegen de nodige beperkingen en maatregelen genomen zijn. Zo mag je nu geen 'buitenstaanders' als passagiers meenemen. En heeft bijvoorbeeld Belgie niet alleen de grenzen gesloten voor verkeer over land, maar is ook het luchtruim voor al het GA verkeer gesloten. Al met al een hele rare tijd, die nog wel even zal voortduren...

Retourtje vliegveld Midden-Zeeland

14-03-2020

Vandaag kon ik eindelijk weer eens vliegen (na eerder vluchten te hebben moeten cancellen wegens het weer en ziekte). Wel een stevige wind, maar de crosswind was net binnen de limieten :) Ofwel op naar vliegveld Midden-Zeeland voor een paar touch&go's, die die samen met de start en landing op Rotterdam The Hague Airport weer voldoende waren om de komende 90 dagen te overbruggen :) De baan was iets naar het zuiden verlegd en deze maand 180 meter ingekort, maar dat was natuurlijk geen enkel probleem.
Daar de PH-SVU onlangs geheel opgeknapt was, leek het me leuk om juist met deze kist te gaan vliegen, dus zo gezegd zo gedaan.

 

04 EHSE

 

Clubcheck 2020

19-1-2020

Januari was het weer tijd voor een clubcheck, met instructeur Arthur deze keer. Voor mij nieuw als instructeur, maar een oude goede bekende van de vliegclub, daar ik hem al ken sinds ik bij de club begonnen ben met lessen en Arthur regelmatig achter de balie zat :) Deze keer heb nog maar eens met de PH-XYZ gevlogen.

 

Maasvlakte 2