Leuke en nuttige links

Clock

12 juni 2024

Scorpion Buienradar

Vluchten Uitgevoerde vluchten in 2015

Local flight met Ricardo

30-12-2015

Voor het einde van het jaar wilde ik graag nog een keer vliegen en wederom met de PH-XYZ. Nu voor het 'echie', dus zonder instructeur, en Ric - nu nog de vriend van Chantal, de volgende week formeel mijn schoonzoon ;-) - wilde natuurlijk graag mee.
Ik had besloten om weer eens een 'noordelijke route' te nemen voor deze local flight en keurig volgens vliegplan kozen we even na 14.00 uur locale tijd het luchtruim. Om via een Hotel departure bij 's-Gravezande de kustlijn op te pakken naar het noorden.

 

06 Onderweg.jpg 

Oefening baart kunst

29-10-2015

Na eind augustus uitgechecked te zijn op de PH-XYZ met glass cockpit kreeg ik het advies om nog wat extra landingen te oefenen, wederom met José als passagier op de 'achterbank'. Een goed idee, want landingen kun je nooit genoeg oefenen, en meteen een manier om me nog vertrouwder te maken met deze glass cockpit. Nadat twee weken eerder een en ander niet door kon gaan wegens het slechte weer, was het weer nu goed (genoeg) en met Dick als instructeur heb ik deze middag een halfuurtje 'ouderwets' circuitjes gedraaid op homebase Rotterdam The Hague Airport

Na een vijftal landingen geoefend te hebben (of waren het er toch meer? drie vond de verkeersleider wel erg weinig :-) vonden Dick en ik het mooi geweest - José had in deze niets te zeggen ;-) - en sloten we deze nuttige oefening af met een lekker drankje bij de club. 

 

02 PH-XYZ.jpg

 

VCR Club2009 vlucht naar Zuid-Engeland!

10-09 t/m 12-09-2015

Voorwoord: voor dit verslag zeg ik wederom dank aan Marcel, die altijd het snelst is met zijn verslagen, waardoor het eigenlijk onmogelijk is om de verleiding te weerstaan om zijn verslag als basis te nemen voor mijn eigen verslag. Eigenlijk wacht ik altijd gewoon eerst op zijn verslag :-) Okay, daar komt ie dan!

Zo rond september / oktober doen we in de regel met de VCR Club2009 een meerdaagse vlucht. Ook dit jaar stond die op de planning, en wel van 10-12 september. Over de bestemming hoefden we niet heel lang na te denken. Vorig jaar stond de UK op het programma en ook heeft de UK meerder malen op het programma gestaan bij individuele vluchten, maar net zoveel keren zijn deze vluchten niet doorgegaan wegens het slechte weer. De UK leek ons dus wederom een leuk idee. Iets plannen naar de UK is dus wel een beetje de goden verzoeken, maar niet geschoten is altijd mis. En dit keer was het raak :). Wel wisten we vooraf dat het twijfelachtig zou worden of we 3 dagen vol zouden kunnen maken. Er ontwikkelden zich namelijk wat fronten die vanuit het westen onze kant op zouden komen. Maar 2 dagen zou zeker geen probleem opleveren, dus Engeland gingen we halen!

Checkout op de PH-XYZ (glass cockpit)

25-08-2015

Recent heeft de vliegclub een Robin gehuurd met een glass cockpit, met de optie om deze aan te kopen als hij bevalt: de PH-XYZ (Robin DR401/155 CDi). Een zelfde type dus als de andere Robins waar ik veel op vlieg, alleen met een sterkere motor en dus met een heuse glass cockpit. Een mooie reiskist waar je ook echt met z'n vieren in kan en met de nodige brandstof (met name vanwege deze 155pk motor, waar de andere Robins beschikken over eenzelfde motor maar deze 'gelimiteerd' / gecertifcieerd is als 135pk motor).

 

PH XYZ 1

 

Circuitjes Hilversum

17-07-2015

Vandaag heb ik wat Touch & Go's gemaakt op Vliegveld Hilversum. Weer een goede oefening en het was al weer even geleden dat ik op Hilversum geweest was.

Het leuke van Hilversum is dat ze 3 banen hebben, dus het is zaaks vantevoren even goed het juiste circuit voor te bereiden. Een telefoontje vooraf met de havenmeester gaf aan dat baan 25 in gebruik was. Het was het prima vliegweer en verder zijn er over deze locale vlucht ook geen bijzondere zaken te melden. Hoewel, toch eentje.

Baan 25 ligt direct achter het bos en door het tegenlicht (zonnetje in het gezicht) en het feit dat het toch een grasbaan blijft temidden van een grote grasvlakte was het de eerste keer even lastig zoeken naar de exacte ligging van de baan en de trehshold. De aanvliegroute was dan ook niet meteen perfect, maar de tweede T&G ging lekker. De derde landing van deze middag was weer op het vertrouwde Rotterdam The Hague Airport.

Verjaardagskado voor buurman Cor

22-05-2015

20150522 Cor 50In april was onze buurman Cor 50 jaar geworden. Een tevreden man die geen kado's meer wist te verzinnen en op zijn verjaardag - tijdens het tuinfeest - ons zelf trakteerde met een eigen optreden met verschillende leden van de band waar hij in speelt: NiceNoise. Als je nog een goede band zoekt voor een feestje :-)!

Maar natuurlijk wisten Anita en ik wel een kado: een leuke rondvlucht, inclusief een rondje boven zijn eigen huis :-) Cor had zelf een aantal datums doorgegeven en zowaar was het meteen de eerste dag raak: vandaag was het prima vliegweer!

Lekker zonnetje op Midden-Zeeland

15-04-2015

En alweer bijna 3 maanden om, dus hoog tijd voor een vlucht! Ik had de woensdagmiddag uitgekozen om ook weer eens met Anita te kunnen vliegen en er dan in de regel ook genoeg keuze is - ook wanneer je op kortere termijn boekt - in de te vliegen kisten. Ditmaal had ik gekozen voor de PH-NSC (Robin diesel). Het weer was schitterend: prima zicht, een zuidwestenwindje van ca. 12 knopen en nauwelijks een wolkje te bekennen. Ofwel een ideale middag om Zeeland Airport weer eens aan te doen en daar op het terras van het zonnetje te genieten. Later op de dag bleek dat het in Zeeland het warmst was vandaag: zo'n 22-25 °C :-)

Brevetverlenging

16-01-2015

Vandaag moest ik vliegen om mijn brevet tijdig te verlengen. Een week eerder was de vlucht niet doorgegaan vanwege het slechte weer, lees: te harde wind. Vandaag was het echter mooi, rustig vliegweer; gelukkig want de deadline van deze vlucht was 31 januari, anders had ik deze vlucht sowieso moeten doen met een examinator, nu mocht dat met een instrukteur.

Overigens best een ingewikkeld verhaal, die brevetverlenging...