Rondje NL-FR-DU-BE-NL met VCR Club2009!

22-10 t/m 23-10-2021

Vlak voor het begin van ons nieuwe Club2009 avontuur spande het er nog om of deze door kon gaan.
De wereld was nog steeds niet Corona vrij en daarom hadden we bewust al voor een tweedaagse in plaats van driedaagse vlucht gekozen. In sommige agenda's kwam dit ook beter uit ;) En met nog meer dan voldoende vliegvelden 'om ons heen' om te bezoeken ook leuk!
Maar er moest deze keer wel e.e.a. geregeld worden om op pad te kunnen gaan ...

Goedemorgen Nancy!

 

Locaaltje Midden-Zeeland

19-09-2021

Dit 'locaaltje' van vandaag was met name bedoeld om weer 3 landingen 'in de knip' te hebben. Zodat een tekort aan landingen in de voorafgaande 3 maanden in ieder geval geen belemmering zou zijn voor de geplande tweedaagse vliegtocht in oktober met onze Club2009 :)
Veel meer valt er verder niet te melden over de vlucht: alleen, met de SPZ, vanaf Rotterdam The Hague Airport, via Romeo, Tiengemeten en Zierikzee naar vliegveld Midden Zeeland.

Twente - deel 3: eindelijk!

22-07-2021

Vandaag stonden eindelijk alle lichten op groen voor een vlucht naar vliegveld Twente!
De laatste keer was de geplande vlucht niet doorgegaan, omdat er ineens een paar militairen waren die percé daar moesten oefenen, maar vandaag ging het dan toch echt gebeuren :) Ik had vooraf wederom om toestemming gevraagd, want het vliegveld 'is PPR' (Prior Permission Required), en deze gekregen.
Het was prima vliegweer: weinig wind, licht bewolkt en goed zicht. De vertrouwde PH-XYZ was ons vervoermiddel van vandaag en Anita vloog weer gezellig mee.

 09

Over de bloembollenvelden

26-04-2021

Priscilla wilde graag nog eens met mij over de bloembollenvelden vliegen. Altijd leuk natuurlijk!
Na wat gepuzzel en gegoogle kwam ik tot de volgende route: eerst naar vliegveld Midden Zeeland via de Zeeuwse eilanden en Zeeuws Vlaanderen, en daarna terug naar Rotterdam The Hague Airport via de bloembollenvelden langs de kust in de omgeving van Noordwijk en Lisse. Priscilla was het daar helemaal mee eens :)
De PH-XYZ was ook deze dag weer ons vervoermiddel en de vlucht had ik zo gepland qua tijd, dat we op vliegveld Midden Zeeland mooi konden lunchen!

 

01 Bloembollen

 

Trainingsvlucht voor brevetverlenging

27-03-2021

Vandaag moest ik weer vliegen om mijn brevet tijdig te verlengen nu de administratieve 'Corona' verlenging van het brevet ging verlopen, én er weer gevlogen mocht worden met een instructeur. Op de wind na was het heerlijk vliegweer, maar gelukkig stond de wind niet cross op de baan (06-24), en kwam deze vanuit het westen (20G30 260/270 in luchtvaartmeteotaal). Wederom had ik deze trainingsvlucht weer gepland met instructeur Rob, en met de PH-SPZ.

Lang niet geweest - deel 3: Teuge!

22-02-2021

De Corona periode is typisch een tijd om de velden in Nederland te bezoeken waar ik lang niet geweest ben ;) Deze keer dus op naar vliegveld Teuge, of beter 'International Airport Teuge' :o
Natuurlijk weer gezellig met Anita en wederom met de Robin PH-XYZ.
Het uitzicht - 'in de verte' - was niet heel goed vanwege de aanwezigheid van Sahara stof (dat nog fijner is dan zand) in de bovenste luchtlagen, maar verder was het prima vliegweer deze middag.

 

04 Teuge Airport

 

Lang niet geweest - deel 2: Lelystad!

25-01-2021

Eigenlijk zou ik vandaag een trainingsvlucht doen voor mijn brevetverlenging (het brevet is nog geldig t/m 31-1-2021), echter ook hier stak Corona een stokje voor: vliegen met een instructeur is (nog) niet toegestaan ... Gelukkig is de club zelf met een - door de overheid goedgekeurde - oplossing gekomen: het volgen van een online refresher cursus (door instructeur en examinator Sjoerd) is nu voldoende om het brevet administratief te verlengen t/m 31-3-2021 :) En ik heb dus vast een nieuwe trainingsvlucht gepland in maart.

03 Onderweg