Leuke en nuttige links

Clock

19 mei 2024

Scorpion Buienradar

Vluchten Uitgevoerde vluchten in 2016

Local flight

3-11-2016

Vandaag heb ik een local flight gemaakt. Gewoon om weer even lekker te vliegen en wat landingen te maken. Ofwel ben ik met de PH-SVU vanaf Rotterdam The Hague Airport en een Romeo departure naar vliegveld Midden Zeeland gevlogen, heb daar 2 touch&go's gemaakt, en toen weer terug naar Rotterdam via een Oud Beijerland arrival.
Ik heb even gewacht tot het weer wat beter was en ben uiteindelijk even voor 15.00 uur lokale tijd vertrokken, met een prima zicht (meer dan 10 km.) en nauwelijks wind (7-10 kts) vanuit het (zuid)westen. Heerlijk vliegweertje dus :)

Vive la France: Le Touquet - Paris-Plage

24-09-2016

Jawel, vandaag was het prachtig vliegweer: goed zicht, nauwelijks tot geen bewolking en een wind van 10-15 kts uit het zuid-zuidoost. En dat op het hele traject van Rotterdam The Hague Airport naar het Franse Le Touquet - Paris Plage (LFAT). Een go dus! Eerder deze week had ik al per mail gemeld dat ik vandaag met Anita naar Le Touquet zou komen; dit is (minimaal 24 uur vantevoren) verplicht sinds de controles naar aanleiding van de terrorristische aanslagen in Frankrijk zijn toegenomen.
Ik had wederom de PH-XYZ gereserveerd en kwam samen met Anita tegen 09.00 uur bij de club aan. De kist stond nog in de hangaar, dus die moest hier eerst uitgehaald worden en vervolgens moest er 'nog even' getanked worden.

Somewhere over the rainbow!

10-08-2016

Ik had al weer even een leuke buitenlandvlucht met Anita in de planning staan: een dagvlucht naar Le Touquet - Paris Plage (in Frankrijk ;-) De eerste keer ging het helaas niet door, ondanks het prima vliegweer, omdat ik graag met de PH-XYZ wilde vliegen en deze kist toevallig die dag alsnog onderhoud moest ondergaan. De tweede keer was het vliegweer overal te slecht. En vandaag dus de derde poging, die door het (verwachte) slechte(re) weer in Belgie en Frankrijk helaas ook niet door kon gaan. Maar... in Nederland kon, ondanks de nodige buien, wel worden gevogen en Nederland is ook leuk!

Vaderdag diner op Vliegveld Midden Zeeland

19-06-2016

Onze kinderen Priscilla en Chantal & Ric hadden we pas nog gezien en zouden we komend weekend ook weer zien in verband met Anita's verjaardag, dus we hadden ze aangegeven dat we hen ook niet nog eens op Vaderdag verwachten. Het zou trouwens niet best zijn als ze alleen op deze dag aan hun vader denken ;-) Maar om Vaderdag niet geheel geruisloos te laten passeren had ik voor me zelf een leuk kadootje bedacht: met het vliegtuig naar Vliegveld Midden Zeeland om daar lekker samen met Anita te dineren! Dit restaurant is pas verbouwd, lees geheel nieuw gebouwd en dat hadden we nog niet gezien. En laat deze zondag nu eens de mooiste dag van de week zijn :-) 

Rotterdam - Stadtlohn - Hoogeveen - Rotterdam

16-05-2016

Aangezien ik dit jaar pas een keer had gevlogen was het hoog tijd om weer eens een langere leuke vliegtocht te maken. Vandaag samen met Anita en de ook altijd enthousiaste Priscilla. Een tocht in 3 legs (op deze manier had ik meteen weer 3 landingen te pakken ;-): eerst van Rotterdam The Hague Airport naar Flugplatz Stadtlohn-Vreden dat net over de Duitse grens ligt, vervolgens van Flugplatz Stadtlohn-Vreden naar vliegveld Hoogeveen, en tenslotte weer terug van Hoogeveen naar Rotterdam. Het weer was goed, max. 15 knopen crosswind, alleen hier en daar een (flinke) bui. 

 

046 

Clubcheck 2016

26-3-2016

Januari was het weer tijd voor een clubcheck, met instructeur Peter deze keer. Helaas gooide het weer roet in het eten. Zo ook de tweede keer, en de derde keer ... Door de bruiloft van Chantal begin januari en mijn week vakantie met Priscilla eind februari / begin maart had ik helaas ook weinig uitwijkmogelijkheden gehad, maar ik wilde toch wel graag voor april de clubcheck gedaan hebben. Dus een nieuwe poging in het weekend voor Pasen, deze keer met Victor en in de PH-SVU.