Profcheck!

04-11-2023

Vandaag was het dan zover: tijd voor mijn (eerste) profcheck (zie ook het verslag van mijn vorige vlucht)!
Het weer beloofde deze ochtend niet veel goeds (dicht bewolkt en een behoorlijke crosswind op de baan van Rotterdam The Hague Airport). Maar instructeur Rob had niet meer gereageerd op mijn vraag in de app of de profcheck in deze weersomstandigheden door kon gaan, dus om even voor 10 uur ben ik toch naar het vliegveld getogen. Aldaar gaf Rob aan dat we gewoon konden gaan vliegen en vanzelf zouden zien of we alle noodzakelijke verrichtingen voor de profcheck zouden kunnen uitvoeren. Zo gezegd, zo gedaan :)

Eindelijk weer vliegen :)

09-09-2023

Vandaag mocht en kon ik eindelijk weer vliegen :) Waarom dan? Nou, na mijn laatste vlucht in februari heeft het breken van mijn heup in maart er voor gezorgd dat het vliegen even niet meer lukte ... Met als gevolg dat de eind maart geplande trainingsvlucht voor mijn brevetverlenging ook de mist inging. En deze nu vervangen moet worden door een profcheck.
Na toestemming gekregen te hebben van de vliegkeuringarts had ik deze vlucht ingepland, in eerste instantie met instructeur Rob. Rob is tevens examinator en mag dus ook een 'profcheck' afnemen. Nu had ik niet het idee dat dit - na 7 maanden niet gevlogen te hebben - meteen helemaal goed zou gaan, maar het zou kunnen ;)

Locaaltje Midden-Zeeland

06-02-2023

Dit 'locaaltje' van vandaag was met name bedoeld om weer 3 landingen 'in de knip' te hebben. Zodat een tekort aan landingen in de voorafgaande 3 maanden in ieder geval geen belemmering zou zijn voor de geplande trainingsvlucht in maart. En met die trainingsvlucht wil ik natuurlijk graag weer mijn brevet verlengd krijgen!
Veel meer valt er verder niet te melden over de vlucht: alleen, met de SPZ, vanaf Rotterdam The Hague Airport, via Romeo, Tiengemeten en Zierikzee naar vliegveld Midden Zeeland.