Leuke en nuttige links

10-Jarig jubileum VCR Club2009!

22-09-2019

Dit jaar bestaat 'onze' VCR Club2009 10 jaar en om dit jubileum te vieren hadden we met z'n allen het plan gevat om met zoveel mogelijk clubleden een jubileumvlucht te maken. En een datum plannen is dan het moelijkst weten we inmiddels ;) Het eerdere idee om een tocht van 3 of 2 dagen te maken verviel daarom al snel, toen bleek dat dit niet ging lukken met zoveel mogelijk deelnemers. Hierdoor kwamen we uit op deze zondag 22 september, omdat op deze dag wel iedereen kon, een unicum in ons bestaan! Ofwel waren we vandaag met 13 man en 5 kisten (een record dus)! De zaterdag ervoor hadden we de uiteindelijke kistindeling bepaald als ook de definitieve route (uitgaande van het voorspelde goede vliegweer); een route die overigens al eerder was voorgesteld door José en waar iedereen zich prima in kon vinden. 

Familievlucht naar Ameland (via Drachten)

07-07-2019

Onze eerder geplande familievlucht naar Ameland kon vandaag doorgaan :) Priscilla en Marco hadden aangegeven graag nog een keer naar Ameland te vliegen en dan daar een stuk(je) te fietsen. Leuk idee! Anita ging natuurlijk ook mee. En met z'n vieren is een wat ruimere kist die ook meer gewicht (mensenkilo's en brandstof) kan dragen erg fijn, dus deze keus was ook snel gemaakt: de PH-XYZ (die dan wel ruim vantevoren geresreveerd moet worden ;) En om meteen weer drie landingen op de teller te hebben staan, besloten we om via vliegveld Drachten te vliegen. Qua reservering en benodigde tijd had ik het allemaal aardig gepland (niet gepland was overigens het nu moeten missen van de WK finale van onze voetbalvrouwen ;)

 

02

 

Retourtje Breda International Airport

16-06-2019

Het was wederom tijd om een keertje te vliegen. Behalve dat dit natuurlijk altijd leuk is, had ik ook weer die andere reden: om voldoende landingen te hebben gemaakt binnen 90 dagen om met passagiers te mogen vliegen. Dit omdat de op Hemelvaartsdag geplande Waddeneiland vlucht wegens het slechte weer niet was doorgegaan en nu gepland stond voor 7 juli, ofwel net na die 90 dagen periode. Ditmaal vloog ik weer eens met de PH-HLR.

 

04 EHSE

 

Rondje om de kerk

19-05-2019

Om weer voldoende landingen te hebben gemaakt binnen die inmiddels beruchte 90 dagen moest ik vandaag even een rondje vliegen. Op Hemelvaartsdag stond er namelijk een Waddeneilandvlucht met 3 pax - Anita, Priscilla en Marco - gepland. Ditmaal vloog ik weer eens met de PH-SVT. Het weer was aan het einde van deze morgen redelijk, een beetje wind uit noord-noordwest, het zicht wel minder echter voldoende voor het rondje vliegen: zo'n 7000 meter en volgens de TAF oplopend naar 9999.

Op stap met twee Anita's! (en Jan)

07-04-2019

Al weer een tijd terug had ik mijn collega Anita (ik noem haar voor het gemak maar even 'Anita2') en haar man Jan beloofd een keer een rondje met hen te vliegen. Okay, het heeft wat langer geduurd dan verwacht, maar vandaag was het dan toch zo ver. En dan niet alleen een rondje maar ook ergens een tussenlanding maken, is natuurlijk nog leuker. Ofwel: heen over de eilanden naar vliegveld Midden Zeeland en terug naar Rotterdam langs de kust.
 

09

Middagje Texel met Anita

17-02-2019

Deze middag hebben Anita en ik weer eens een vlucht gemaakt naar Texel. Een vliegveld waar je altijd een warm welkom krijgt en het leek ons leuk om er deze keer ook fietsen te huren om er een fietstocht(je) te maken. Eerder waren we er al achter gekomen dat je lopend niet zo heel ver komt (afhankelijk van de tijd die je hebt natuurlijk ;)
Het was wederom goed, rustig vliegweer; niet heel helder, maar desalniettemin een zicht van meer dan 10 km. En we hoefden geen eens te tanken, dus we konden keurig volgens vliegplantijd vertrekken :D

Trainingsvlucht voor brevetverlenging

10-01-2019

Vandaag moest ik weer vliegen om mijn brevet tijdig te verlengen. Deze middag was het mooi, rustig vliegweer. Gelukkig, want de deadline van deze vlucht was 31 januari, anders had ik deze vlucht sowieso moeten doen met een examinator, nu mocht dat met een instrukteur. Rob was dit keer de gelukkige en we vlogen met de PH-SPZ.

Overigens best een ingewikkeld verhaal, die brevetverlenging. Hieronder nog eens de uitleg van dit verhaal.