Geocachen bij vliegveld Midden-Zeeland

17-01-2022

Vandaag ben ik weer eens samen met Anita naar vliegveld Midden-Zeeland gevlogen. Deze keer niet alleen om lekker te vliegen, maar ook om ter plekke onze geocaching hobby eens te beoefenen :)
We zijn begin van de middag vetrokken met de PH-XYZ.
De procedure voor taxiën op Rotterdam The Hague Aiprort was deze keer anders i.v.m. werkzaamheden aan de taxibanen. Dat wil zeggen dat ik bij V4 de runway op moest taxiën, direct achter een grote commerciële kist aan. Voor de zekerheid vroeg ik toch maar aan de toren of dat inderdaad de bedoeling was. En dat was het :)

Vervolgens moest ik er bij V5 weer af, om hierna via de taxiway door te taxiën naar V6 voor de run-up. Dat was weer eens wat anders en houd je scherp :)
Mijn idee was overigens om via een Mike departure de CTR te verlaten, maar dat werd een Romeo departure, daar ik blijkbaar Romeo i.p.v. Mike in het vliegplan had gezet...  Kort na de start vroeg de verkeersleiding me dan ook vriendelijk om nu toch maar die linkerbocht te gaan maken voor een Romeo departure... ach, geen probleem natuurlijk.

Vanaf Romeo ben ik via een min of meer rechte lijn naar vliegveld Midden-Zeeland gevlogen. Daar maakte ik eerst weer een touch&go voordat ik de kist aan de grond zette,
Omdat we dachten dat het restaurant wegens de nog immer voortdurende Corona maatregelen wel gesloten zou zijn, hadden we zelf eten en drinken meegenomen voor de lucnh. Dat was dus niet nodig geweest: het restaurant was aan airside wel degelijk gewoon open. Voor de volgende keer dan...

We zijn meteen een rondje, zeg maar gerust grote ronde, gaan wandelen nabij het vliegveld om een aantal geocaches te 'scoren'. Onderweg hebben we onze broodjes opgegeten en wat gedronken. Daar de grond behoorlijk nat en modderig was, hebben we het 'geocache onderdeel' aan het einde van de wandeling maar overgeslagen ;)
Terug op het vliegveld hebben we alsnog wat lekkers genomen in het restaurant en wat gedronken, om rond kwart over drie uur weer te vertrekken naar Rotterdam, waar we tegen vieren zijn aangekomen, via Oud-Beijerland arrival.
Bij het vertrek van EHMZ heb ik wel weer een leermomentje meegemaakt: vertrek nooit met een beslagen cockpit ruit wanneer je netjes midden op de baan wilt blijven!

De gemaakte foto's tijdens deze vlucht: 


Simple Picture Slideshow:
No images found in folder /var/www/vhosts/hoog-en-boom.nl/domains/hoog-en-boom.nl/public_html/images/Vluchten/2022/20220117