Leuke en nuttige links

Clock

17 januari 2022

Scorpion Buienradar

Vluchten Uitgevoerde vluchten in 2021

Over de bloembollenvelden

26-04-2021

Priscilla wilde graag nog eens met mij over de bloembollenvelden vliegen. Altijd leuk natuurlijk!
Na wat gepuzzel en gegoogle kwam ik tot de volgende route: eerst naar vliegveld Midden Zeeland via de Zeeuwse eilanden en Zeeuws Vlaanderen, en daarna terug naar Rotterdam The Hague Airport via de bloembollenvelden langs de kust in de omgeving van Noordwijk en Lisse. Priscilla was het daar helemaal mee eens :)
De PH-XYZ was ook deze dag weer ons vervoermiddel en de vlucht had ik zo gepland qua tijd, dat we op vliegveld Midden Zeeland mooi konden lunchen!

 

01 Bloembollen

 

Trainingsvlucht voor brevetverlenging

27-03-2021

Vandaag moest ik weer vliegen om mijn brevet tijdig te verlengen nu de administratieve 'Corona' verlenging van het brevet ging verlopen, én er weer gevlogen mocht worden met een instructeur. Op de wind na was het heerlijk vliegweer, maar gelukkig stond de wind niet cross op de baan (06-24), en kwam deze vanuit het westen (20G30 260/270 in luchtvaartmeteotaal). Wederom had ik deze trainingsvlucht weer gepland met instructeur Rob, en met de PH-SPZ.

Lang niet geweest - deel 3: Teuge!

22-02-2021

De Corona periode is typisch een tijd om de velden in Nederland te bezoeken waar ik lang niet geweest ben ;) Deze keer dus op naar vliegveld Teuge, of beter 'International Airport Teuge' :o
Natuurlijk weer gezellig met Anita en wederom met de Robin PH-XYZ.
Het uitzicht - 'in de verte' - was niet heel goed vanwege de aanwezigheid van Sahara stof (dat nog fijner is dan zand) in de bovenste luchtlagen, maar verder was het prima vliegweer deze middag.

 

04 Teuge Airport

 

Lang niet geweest - deel 2: Lelystad!

25-01-2021

Eigenlijk zou ik vandaag een trainingsvlucht doen voor mijn brevetverlenging (het brevet is nog geldig t/m 31-1-2021), echter ook hier stak Corona een stokje voor: vliegen met een instructeur is (nog) niet toegestaan ... Gelukkig is de club zelf met een - door de overheid goedgekeurde - oplossing gekomen: het volgen van een online refresher cursus (door instructeur en examinator Sjoerd) is nu voldoende om het brevet administratief te verlengen t/m 31-3-2021 :) En ik heb dus vast een nieuwe trainingsvlucht gepland in maart.

03 Onderweg