Leuke en nuttige links

Clock

24 mei 2022

Scorpion Buienradar

Met VCR Club2009 naar de Kanaaleilanden!

29-09 t/m 01-10-2011

Ik heb me in 2011 aangesloten bij een gezellige club binnen de Vliegclub Rotterdam: Club2009! Leden van deze Club2009 – de naam zegt het al – hebben allen in 2009 hun PPL gehaald. Overigens is de club inmiddels uitgebreid met andere jaargangen ;-) Een dergelijk club is ideaal om met gelijkgestemden leuke en verre vluchten te maken: ten eerste is het heel erg gezellig en ten tweede kunnen op die manier de hoge kosten van verre vluchten met elkaar worden gedeeld. En ‘mijn vuurdoop’ met de club was geweldig: een 3-daagse tocht naar de Engelse Kanaaleilanden. Hieronder het (let wel: lange) verslag, met veel dank aan Marcel en Arjan, die al veel eerder een – gelukkig niet auteursrechtelijk beschermd – verslag op hun blog hebben geplaatst en waar ik dankbaar gebruik van heb gemaakt (lees: die ik vrijwel letterlijk gekopieerd heb ;-)

Een buitenland vlucht, zeker met een groot gezelschap, is altijd een hoop geregel en gedoe, dus op tijd beginnen is wel belangrijk. We zouden vertrekken op donderdag 29 september en weer terugkomen op 1 oktober. De week erna stond als backup datum gereserveerd.

We hadden een aantal vliegtuigen gereserveerd en na wat discussie op het Club2009 forum bleven er negen mensen over die mee wilden. De kist indeling was nog best even lastig. We hebben een hoop verschillende vliegtuigen op de club en niet iedereen vliegt elk type. Daarnaast hebben mensen natuurlijk ook voorkeur voor vliegtuig types dus het was wat puzzelen. Maar door een last minute checkout van Pieter op de Piper Warrior en wat heen en weer geschuif kwam het goed. Mark, Manuel en Pieter vlogen met de Piper Warrior PH-VSY; Oscar, Arjan en Marcel namen de Cessna172 PH-VZV mee; Wieke, José en ik vlogen met de Robin DR400 PH-SVT. En al snel hadden we de Kanaaleilanden als bestemming gebombardeerd.

 

30 Marcel maakt de groepsfoto

 

Wat altijd spannend is, zeker bij een meerdaagse trip, is het weer. Is het niet alleen goed op de dag van vertrek, maar kunnen we drie dagen later ook terug? En de Channel Islands hebben nu eenmaal niet de beste reputatie met betrekking tot de weersomstandigheden. We besloten dan ook als eindbestemming voor de eerste dag een veld te kiezen op het Franse vaste land. We konden dan altijd de tweede dag nog kijken hoe goedgezind het weer ons zou zijn. Uiteindelijk was er niets aan de hand. Sterker nog, de warmste dag in oktober ooit werd genoteerd. Het was gewoon zomer! Perfect voor een mooie vlucht richting het zuiden.


De route van deze driedaagse trip: