Leuke en nuttige links

Clock

07 december 2021

Scorpion Buienradar

Lang niet geweest - deel 3: Teuge!

22-02-2021

De Corona periode is typisch een tijd om de velden in Nederland te bezoeken waar ik lang niet geweest ben ;) Deze keer dus op naar vliegveld Teuge, of beter 'International Airport Teuge' :o
Natuurlijk weer gezellig met Anita en wederom met de Robin PH-XYZ.
Het uitzicht - 'in de verte' - was niet heel goed vanwege de aanwezigheid van Sahara stof (dat nog fijner is dan zand) in de bovenste luchtlagen, maar verder was het prima vliegweer deze middag.

 

04 Teuge Airport

 

De heenvlucht ging via Romeo en de Biesbosch over het land van Maas en Waal, nadat ik van de verkeersleiding (Dutch Mill) de bevestiging had gekregen dat de tijdelijk gereserveerde gebieden EHTRA71, 81 en 82 not active waren. Om vervolgens via Nijmegen, Dieren en Zutphen naar het verplichte meldpunt Sierra van vliegveld Teuge te vliegen. Daar kwamen we tegen 14:30 uur aan.

05 Geocachen

Anita en ik zijn inmiddels aanhangers geworden van het geocaching spel, en we hadden al gezien dat er vlakbij het vliegveld eentje verstopt was. Die konden we natuurlijk niet laten liggen en zo waren we ook nog even in beweging ;) Na een best stevige wandeling hadden we de cache, die onder een bruggetje ligt, redelijk snel gevonden. Maar... we waren schrijfmateriaal vergeten en konden onze naam dus niet in het logboek achterlaten ... Dit hebben we samen met de eigenaar opgelost door er dan maar foto's van te maken en hem/haar te vragen zelf onze naam in het logboek te noteren wanneer hij/zij in de buurt van de cache zou zijn :)

Rond 15:45 uur zaten we weet in de kist om terug naar Rotterdam The Hague Airport te vliegen. Omdat we wat eerder op vakantie waren geweest in Landal park Hellendoornse Berg leek het ons leuk om over die omgeving terug te vliegen. Dus vlogen we eerst naar Deventer en via de Sallandse heuvelrug met Landal park Hellendoornse Berg naar de Lemelerberg en vervolgens Hattem. En van Hattem via de route Nunspeet, Scherpenzeel, IJsselstein en Mike terug naar Rotterdam. Om tenslotte na een direct final tegen 17:00 uur lokale tijd homebase weer te bereiken.

Op de club ging Margot, die moest afsluiten, net naar huis. Maar Sjoerd, die er ook was, vond het geen probleem om even te wachten en af te sluiten als wij niet te lang zouden treuzelen ;) Dat kwam goed uit, want anders had ik het logboek moeten invullen en in de kist terugleggen en zouden we via poort 18 het veld moeten verlaten. In de haast had ik nu wel vergeten de kap van de PH-XYZ te sluiten, want ik was er dus van uitgegaan weer terug naar de kist te moeten. Dat begreep Sjoerd, die dit opgemerkt had, wel. Verder nog wat foute tijden in het logboek genoteerd, maar de tachostanden klopten dan wel weer ... haastige spoed is zelden goed was het wachtwoord toch?

De gemaakte foto's tijdens deze vlucht: 

01 Nadering Teuge Airport
02 Teuge Airport
03 Teuge Airport
04 Teuge Airport
05 Geocachen
06 Geocache gevonden
07 Geocache locatie vanuit de lucht
08 Onderweg
09 Landal Landgoed
1/9 
start stop bwd fwd