Leuke en nuttige links

Clock

12 juni 2024

Scorpion Buienradar

21-08-2009 Retourtje Rochester en weerzien met Jane

Een eveneens net geslaagde PPL 'collega-piloot', Jan Boerhout, had me gevraagd of ik het leuk vond om samen met hem en zijn dochter naar Rochester (EGTO) (ten zuidoosten van Londen) in Engeland te vliegen. Hij wilde deze vlucht graag eerst een keer samen vliegen, omdat hij later alleen die kant op wilde naar een vriend van hem. En ik vond dat natuurlijk een prima plan, temeer daar Anita het ook heel leuk vond, want haar vriendin Jane woont daar zo ongeveer naast dat vliegveld :)
Na de nodige vluchtvoorbereidingen konden we de vlucht zoals gepland deze dag ook uitvoeren. Ditmaal - voor mij de eerste keer - met de PH-SVQ, een Robin met een wat zwaardere motor en op avgas, waar je met z'n vieren in kan zonder de weight-and-balance limieten daarmee te overschrijden. Tenminste, als je hem niet voltankt en verder niet teveel bagage meeneemt ;)

Zowel heen als terug zijn we via Calais Dunkerque Airport gevlogen, waarbij we op de terugweg daar ook getanked hebben. Het is gebruikelijk om de oversteek van Het Kanaal vanaf Calais naar Dover (of vlakbij deze twee plaatsen) te maken, omdat je dan de kortste route vliegt over open water. Dit is met name handig omdat het lastig is om een noodlanding op zee te maken :o Je vliegt daarom ook bij voorkeur flink hoog, want dan kan je een grotere glijafstand afleggen met het vliegtuig wanneer de motor onverhoopt mag uitvallen. Daarbij is er natuurlijk niet zo veel te zien boven zee en is vliegen over land of langs de kust wat dat betreft ook veel leuker :)

 

09

 

Heen heb ik de 2e leg, van Calais naar Rochester, gevlogen. En terug heb ik de laatste leg naar Rotterdam The Hague Airport voor mijn rekening genomen. Wanneer ik vloog verzorgde Jan het radioverkeer met de diverse luchtverkeersleidingen en wanneer Jan vloog deed ik dat.
Door verscheidene oorzaken kwamen we behoorlijk later dan gepland aan in Rochester. We hadden bijna de hoop opgegeven om ook nog Jane met de kinderen te kunnen ontmoeten, maar dat kwam toch nog goed. En het was dan ook erg gezellig tijdens onze pauze op Rochester Airport waar ze naar toe gekomen waren.

 

12

 

Maar na een lekkere lunch moesten we helaas weer terug naar Nederland. Na het afscheid en de belofte dat Anita en ik dit zeker nog een keer zouden overdoen, vertrokken we weer naar huis. Na een korte tankstop in Calais vlogen we direct weer door langs de kust naar Rotterdam.

Het is een prachtige dag geweest en ik ben weer een fantastische vliegervaring rijker!

De foto's van deze mooie buitenlandvlucht:

 

01 Engelse kust in zicht
02
03
04 Dover
05
06 Rochester
07
08 Geland op EGTO
09
10
11 Weerzien met Jane
12
13 Uitgezwaaid bij vertrek vanaf EGTO
14
15
16 Verlaten van Engeland
17
18 De Franse kust
19 Bezoek op Calais Dunkerque Airport
20 Tanken op LFAC
21 Calais met vliegveld
22 Oostende-Brugge airport - EBOS
23 Belgische kust
24 Vaardingen
25 Vlaardingen Broekpolder
01/25 
start stop bwd fwd