Twente - deel 3: eindelijk!

22-07-2021

Vandaag stonden eindelijk alle lichten op groen voor een vlucht naar vliegveld Twente!
De laatste keer was de geplande vlucht niet doorgegaan, omdat er ineens een paar militairen waren die percé daar moesten oefenen, maar vandaag ging het dan toch echt gebeuren :) Ik had vooraf wederom om toestemming gevraagd, want het vliegveld 'is PPR' (Prior Permission Required), en deze gekregen.
Het was prima vliegweer: weinig wind, licht bewolkt en goed zicht. De vertrouwde PH-XYZ was ons vervoermiddel van vandaag en Anita vloog weer gezellig mee.

 09

 

De vlucht ging via een Romeo departure richting Rhenen waarbij we min of meer de A15 volgden. Vanaf Rhenen zijn we richting Nijmegen gevlogen om oostelijk langs de Deelen CTR en via Dieren en Lochem naar Twente Airport te vliegen. Het laatstse stuk volgden we de voorgeschreven arrival via de verplichte reporting points Tango, X-ray en Yankee.
Ook nu maakte ik eerst weer een touch&go voordat ik de kist aan de grond zette.
Via de radio werd mij verzocht om voor het luchthavengebouw(tje) te parkeren en naast de Falcon, maar hier liet mijn vliegtuigkennis me helaas in de steek ... Ik zag wel een boeing 747, zelfs twee B747's, en ook stond er een Airbus 220 (zag ik later, dat was namelijk niet de Falcon ;), maar wat was een Falcon...? Deze vraag bevreemde de 'man van de radio' nogal geloof ik, maar uiteindelijk vond ik een mooi plekje schuin tegenover de twee geparkeerde B747's van Lufthansa. Indrukwekkend!

 

08 Twente Airport   klein naast groot

 

We werden gastvrij en met gratis koffie ontvangen door alle aanwezigen (twee mannen en een vrouw); wat een weelde in deze Corona tijd :) !
Na gezellig bijgekletst te hebben en onze eigen meegenomen lunch genuttigd te hebben was het echter weer tijd om te gaan.

05

 

Rond 15:30 uur lokale tijd vertrokken we weer richting homebase Rotterdam The Hague Airport.
Terug volgden we een meer noordelijke route: via reporting point BEKVU, 'onderlangs' Teuge, nu noordelijk langs de Deelen CTR, en vervolgens via o.a Barneveld, Woudenberg, Driebergen, Nieuwegein en Oudewater naar Rotterdam voor een Mike arrival.
Net als op de heenweg zagen we weer heel veel water: een gevolg van de overmatige regen van de afgelopen dagen (c.q. weken). Ook dat blijft indrukwekkend om te zien van bovenaf.

Al met al weer twee heerlijke vluchten met mooie uitzichten en met natuurlijk als kers op de taart het feit dat we eindelijk vliegveld Twente hebben kunnen bezoeken :)

 

 

 

 

 

De gemaakte foto's tijdens deze vlucht: 

01 Onderweg - heel veel water
02
03
04
05
06
07 Twente Airport
08 Twente Airport - klein naast groot
09
10
01/10 
start stop bwd fwd