Clock

26 oktober 2020

Scorpion Buienradar

Rondje Rotterdam en omgeving

15-3-2016

Vandaag heb ik wederom lokaal 'een rondje' gevlogen. Lekker vliegen met de PH-SVU vanaf Rotterdam The Hague Airport. Deze keer via een Hotel departure, over de 2e Maasvlakte naar Goedereede en vervolgens naar Oude-Tonge. Vandaar ben ik verder gevlogen naar Klundert om vervolgens over de Biesbosch naar Gorinchem te vliegen. En toen linksom naar Gouda om via een Mike arrival weer terug te keren naar Rotterdam.

 

svu

 

Het was prima weer, met goed zicht en een flauw windje uit het (noord)westen. Tijdens de vlucht heb ik het ouderwetse navigeren weer eens toegepast - vliegen op koers en tijd van het ene naar het andere waypoint - en dat ging prima. Wellicht mede vanwege het goede vliegweer ;)?
Van Rotterdam Tower mocht ik bij terugkeer vanaf Oscar een direct final vliegen; dat was al weer even geleden, dus daar maakte ik graag gebruik van. Direct voor de landing werd me nog verzocht vooral haast te maken met het verlaten van de baan, daar een Boeing van Transavia keurig op mij stond te wachten. Dat heeft toch wel iets :)

Bij de club heeft Jannie me even geholpen om de PH-SVU netjes in de hangar te zetten. Dit moet altijd door 2 personen gebeuren, daar de praktijk helaas heeft uitgewezen dat leden regelmatig parkeerschade veroorzaken, en dat ook niet melden. Daarom heeft de club nu zelfs camera's op diverse plekken moeten ophangen :o

We hebben hierna nog even twee - bijna geheel zwarte - zelfbouwvliegtuigen staan bewonderen, die net door hun eigenaren uit de naastliggende hangar waren gereden. Indrukwekkend, maar we begrepen wel dat ze 6 jaar bezig zijn geweest en nu klaar waren om alles te gaan testen om zo de benodigde certificaten voor de kisten te behalen... Kwestie van veel geduld en tijd hebben dus ;)

 

Black birds

 

De volgende vluchten staan in ieder geval al weer gepland!