Clock

26 oktober 2020

Scorpion Buienradar

Vaderdag diner op Vliegveld Midden Zeeland

19-06-2016

Onze kinderen Priscilla en Chantal & Ric hadden we pas nog gezien en zouden we komend weekend ook weer zien in verband met Anita's verjaardag, dus we hadden ze aangegeven dat we hen ook niet nog eens op Vaderdag verwachten. Het zou trouwens niet best zijn als ze alleen op deze dag aan hun vader denken ;-) Maar om Vaderdag niet geheel geruisloos te laten passeren had ik voor me zelf een leuk kadootje bedacht: met het vliegtuig naar Vliegveld Midden Zeeland om daar lekker samen met Anita te dineren! Dit restaurant is pas verbouwd, lees geheel nieuw gebouwd en dat hadden we nog niet gezien. En laat deze zondag nu eens de mooiste dag van de week zijn :-) 

Geheel volgens plan vertrokken we even na half vier vanaf Rotterdam The Hague Airport met de PH-SVU, na eerst nog getanked te hebben. Dit kan voor de dieselvliegtuigen al weer even op het platform bij de vliegclub (daar staat tegenwoordig een bowser met diesel), hetgeen best een hoop tijd scheelt :-). Op verzoek van Anita draaide ik de heen- en terugvlucht om: heen via de kust naar Zeeland en terug via 'de oostkant'. Baan 24 was in gebruik en het verzoek aan de toren om via Schiedam en Vlaardingen naar de Nieuwe Waterweg en vervolgens reporting point Hotel te vliegen werd direct vriendelijk ingewilligd. Leuk! Anita kon niet stoppen met foto's maken ;-)

 

Vlaardingen Holy-Noord

  Vlaardingen Holy-Noord,
  daar wonen wij.

                                                                                         

 

 

 

  

 

Vlaardingen Indische buurt

 En Vlaardingen Indische Buurt
 waar Anita's ouders wonen.

 

 

 

  

 

  

 

Maassluis Burgemeesterswijk

  Maassluis, daar woont mijn zus.

                                                                                                        

 

  

 

 

 

Hellevoetsluis

 En daar in Hellevoetsluis
 wonen Chantal en Ricardo.

 

 

 

 

 

  

 

 

Vervolgens vlogen we via Europoort naar Hellevoetsluis om daar wat rondjes te draaien en zo foto's te kunnen maken van het huis waar Chantal en Ricardo wonen. Dat ging prima, alleen moest ik wel oppassen om hierbij niet per ongeluk de CTR van Rotterdam in te vliegen. Toen door naar de (tweede, na IJsland) trouwlocatie van Chan en Ric bij Renesse: Slot Moermond, om ook hier een paar plaatjes te schieten. Een leuke sightseeing tour die even voor half vijf eindigde met een keurige landing op vliegveld Midden Zeeland.

Omdat we nog wat vroeg waren (ik had om 17.00 uur een tafel gereserveerd) besloten we nog even gebruik te maken van de gratis fietsen (voor iedereen beschikbaar die een overland landing maakt) die er bij de toren staan. Er stonden er nog drie van de zes, dus dat kwam goed uit. De VCR collega die net na ons aankwam met zijn partner moest dus even wachten... Niet lang overigens, want wij moesten natuurlijk weer om vijf uur terug zijn. Te kort om Arnemuiden te halen, maar zeker voor herhaling vatbaar als we wat meer tijd hebben :-)

Met het eten konden we lekker op het terras zitten. Het was gezellig druk, maar reserveren was niet nodig geweest. Het eten smaakte ook prima, met name het toetje: 'Rondje Midden Zeeland', dat Anita en ik overigens gedeeld hebben, daar we al aardig vol zaten. Ik verklap hier met de foto een beetje wat dit is, maar je moet natuurlijk zelf maar gaan proeven. Daarbij hadden we natuurlijk een prima uitzicht op komende en vertrekkende vliegtuigen.

 

                                                Rondje Midden Zeeland ...

Rondje Midden Zeeland

 

Na het heerlijke Vaderdag diner was het weer tijd om richting huis te gaan. Kwart voor zeven kozen we het luchtruim vanaf baan 27 om na verlaten van het circuit naar Goes te vliegen en vandaar noordelijk naar Tiengemeten. Vanaf Tiengemeten in een rechte lijn naar de Biesbosch / de Moerdijkbruggen. En het laatste stuk volgden we de A16 om bij Romeo de CTR van Rotterdam The Hague Airport in te vliegen. Bij reporting point Oscar vroeg de verkeersleiding of ik een direct final wilde vliegen en dat vond ik prima. Met een nette landing (en de gebruikelijke administratie op de club) kwam er een einde aan mijn eigen Vaderdag kado. Lijkt me ook wel iets voor volgend jaar :-)

O ja, en de Gopro camera die Anita aan haar kant vond in het 'opbergvakje' hebben we toch maar ingeleverd achter de bar ...

De foto's:  

 

01 Work in progress op EHRD
02
03 De Schie
04
05 Schiedam Sveaparken
06 Schiedam
07 Vlaardingen Holy
08 Kethelplein
09 Vlaardingen
10
11
12
13
14 Vlaardingen Indische buurt
15
16
17
18 Maassluis
19
20 Maassluis Burgemeesterswijk
21
22 Hoek van Holland
23
24 Hellevoetsluis
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40 Vliegveld Midden Zeeland
41
42
43 Vaderdag diner
44 Rondje Midden Zeeland
45
46 Goes
47
48
49 Kapelle
50 Bij Sint-Maartensdijk
51
52
53
54
55
56
57 Sint Philipsland
58 Tiengemeten
59
60
61
62 Moerdijkbruggen
63
64 De Biesbosch
65 Dordrecht
66
01/66 
start stop bwd fwd