Clock

26 oktober 2020

Scorpion Buienradar

Lekker zonnetje op Midden-Zeeland

15-04-2015

En alweer bijna 3 maanden om, dus hoog tijd voor een vlucht! Ik had de woensdagmiddag uitgekozen om ook weer eens met Anita te kunnen vliegen en er dan in de regel ook genoeg keuze is - ook wanneer je op kortere termijn boekt - in de te vliegen kisten. Ditmaal had ik gekozen voor de PH-NSC (Robin diesel). Het weer was schitterend: prima zicht, een zuidwestenwindje van ca. 12 knopen en nauwelijks een wolkje te bekennen. Ofwel een ideale middag om Zeeland Airport weer eens aan te doen en daar op het terras van het zonnetje te genieten. Later op de dag bleek dat het in Zeeland het warmst was vandaag: zo'n 22-25 °C :-)

Zoals gebruikelijk had ik thuis alle mogelijke voorbereidingen reeds getroffen, dus toen we vlak voor enen bij de club aankwamen, kon ik gelijk de kist checken. Maar niet voordat ik op aandringen van Jannie nog eens goed berekend had of ik netjes binnen de 90 dagen termijn zat met mijn vlucht, omdat Anita anders echt niet mee mocht vliegen! Ik had daar echter rekening mee gehouden en kon Jannie overtuigen dat de vlucht nog net binnen deze wettelijk gestelde termijn viel en ik kon dus met een gerust hart vertrekken met Anita. Was dit niet zo geweest, dan had ik eerst 3 landingen op Rotterdam The Hague Airport moeten maken om vervolgens Anita op te pikken voor de vlucht naar Zeeland Airport. Je wilt natuurlijk geen problemen krijgen met de verzekering mocht er onverhoopt iets gebeuren... Goed dat de club dit in de gaten houd! 

Track EHRD-EHMZ:

20150415 EHRD EHMZ

 

Precies volgens (vlucht)plan vetrokken we om 13.30 uur naar EHMZ, runway 24, via een Romeo departure. Min of meer recht op Stavenisse af op een hoogte van 1300-1400 ft. en vandaar naar Kapelle en met een bocht om Goes, om daarna vanuit het noorden Zeeland Airport aan te vliegen. Het was daar niet echt druk, en om meteen weer aan 3 landingen te komen, maakte ik eerste een touch&go en vervolgens een full stop landing. Zo'n touch&go had Anita nog niet eerder meegemaakt en ze vond dat wel even wennen ;-)

Na voor het restaurant geparkeerd te hebben, zochten we de havenmeester op om de landingen te betalen. We kochten daar ook meteen een fietskaart van de omgeving, want een volgende keer lijkt het ons leuk om ook een uurtje te fietsen op Walcheren. En de fietsen staan op dit vleigveld gratis ter beschikking voor piloten met hun passagier(s)! Vanuit de toren namen we eveneens een bon mee waarmee we voordelig koffie met een heuse Zeeuwse bolis konden krijgen in het restaurant van het vliegveld. Met een mooie plek op het terras in dit heerlijke zonnige weer een prima alternatief voor een fietstochtje :-)

Track EHMZ-EHRD:

20150415 EHMZ EHRD

 

Om 15.45 uur was het tijd om huiswaarts te keren. Dit keer via een rondje om Walcheren: na vertrek vanaf runway 27 zijn we voor Veere 'afgeslagen' naar Middelburg en Vlissingen om langs de kust via Westkapelle en Domburg naar de Oosterschelde kering te vliegen. Toen naar de Grevelingendam en vervolgens in een rechte lijn naar Hellevoetsluis. Hier probeerden we de nieuwe woning van Chantal en Ricardo te spotten zonder daarbij de Rotterdam CTR in te vliegen, maar dat lukte niet echt. Dat spotten van hun huis dus, we zijn wel netjes buiten de CTR gebleven ;-) Tenslotte vlogen we via een Hotel arrival (via Westerlee en Schipluiden) terug naar Rotterdam The Hague Airport waar ik rond 15.45 uur, na een keurige landing op baan 24, de Robin weer netjes voor de club parkeerde.

 

 

Op naar de volgende vlucht!

De (met name door Anita gemaakte) foto's: 

01 Oefenselfie bij de vliegclub
02
03 In de verte de Zeeland brug
04 En een selfie in de lucht
05
06 Heerljk in het zonnetje op het terras van EHMZ
07
08 Middelburg
09
10 Vlissingen
11
12
13
14
15 Gezellig druk aan het strand
16
17 Westkapelle
18
19 Domburg
20 Oostkapelle - kasteel Westhove
21 Oosterschelde kering - eiland Neeltje Jans
22
23 Hellevoetsluis
24
25
26 Oostvoorne
27 Maeslantkering in de Nieuwe Waterweg
28 Zeehonden!
29 VRP Hotel bij Hoek van Holland
30 Maasland
31 Zouteveense polder
32 A4 in aanleg
33
01/33 
start stop bwd fwd