Leuke en nuttige links

Clock

12 juni 2024

Scorpion Buienradar

Heen alleen, maar met zijn tweeën terug

11-04-2022

Vandaag zou ik via vliegveld Seppe (Breda International Airport) naar vliegveld Midden-Zeeland vliegen, op beide velden een touch&go maken, en vervolgens weer terug naar Rotterdam The Hague Airport. Een ouderwets 'driehoekje' zoals je tijdens de opleiding vliegt wanneer je solo mag.
Tenminste, dat was de bedoeling... De balie belde me echter eerder deze week om te vragen of ik een collega clublid wilde oppikken op vliegveld Midden-Zeeland, die eerder vandaag een kist daar naar toe had gevlogen voor onderhoud bij Transal. Geen probleem natuurlijk, en met als voordeel dat de vliegclub een deel van de vliegkosten voor haar rekening neemt voor zo'n 'ophaal ferryvlieger vlucht' :)

Ik ben - zoals gepland - even na twaalven vertrokken met de PH-XYZ, na eerst gezellig te hebben bijgepraat met José en Oscar van ons VCR2009 clubje, die beiden ook toevallig op de vliegclub aanwezig waren. Oscar kwam zelf net terug van een vlucht met de PH-XYZ.
Na een touch&go op vliegveld Seppe ben ik - wederom zoals oorspronkelijk gepland - doorgevlogen naar vliegveld Midden-Zeeland, maar nu dus voor een full stop. 
Bij de landing was het nog even goed oppassen vanwege de behoorlijk harde, vlagerige crosswind.

Op EHMZ zat ferryvlieger George als rustig op me te wachten en kreeg ik een lekkere bak koffie door hem aangeboden. Gezien de tijd dat ik de PH-XYZ had gereserveerd moesten we hierna snel weer terug. Geen tijd dus meer om nog even met José te kletsen die zelf ook was gaan vliegen en net was aangekomen met een passagier.
Ook deze keer ben ik weer direct teruggevlogen en via een Oud-Beijerland arrival. Maar met een bijzondere aanvliegprocedure, in ieder geval was deze nog nieuw voor mij: op 1500 ft (i.p.v. de gebruikelijke 1300 ft), via de toren, over base (de baandrempel) en op 1500 blijven vliegen, toen een 360° rechtsom (rondje op de plaats dus :), waarna ik pas toestemming kreeg om het circuit voort te zetten en te landen. Ook geen probleem natuurlijk ;)
Om vier uur waren we weer terug bij de club.