Leuke en nuttige links

Clock

24 augustus 2019

Scorpion Buienradar

Vluchten Uitgevoerde vluchten in 2019

Retourtje Breda International Airport

16-06-2019

Het was wederom tijd om een keertje te vliegen. Behalve dat dit natuurlijk altijd leuk is, had ik ook weer die andere reden: om voldoende landingen te hebben gemaakt binnen 90 dagen om met passagiers te mogen vliegen. Dit omdat de op Hemelvaartsdag geplande Waddeneiland vlucht wegens het slechte weer niet was doorgegaan en nu gepland stond voor 7 juli, ofwel net na die 90 dagen periode. Ditmaal vloog ik weer eens met de PH-HLR.

 

04 EHSE

 

Rondje om de kerk

19-05-2019

Om weer voldoende landingen te hebben gemaakt binnen die inmiddels beruchte 90 dagen moest ik vandaag even een rondje vliegen. Op Hemelvaartsdag stond er namelijk een Waddeneilandvlucht met 3 pax - Anita, Priscilla en Marco - gepland. Ditmaal vloog ik weer eens met de PH-SVT. Het weer was aan het einde van deze morgen redelijk, een beetje wind uit noord-noordwest, het zicht wel minder echter voldoende voor het rondje vliegen: zo'n 7000 meter en volgens de TAF oplopend naar 9999.

Op stap met twee Anita's! (en Jan)

07-04-2019

Al weer een tijd terug had ik mijn collega Anita (ik noem haar voor het gemak maar even 'Anita2') en haar man Jan beloofd een keer een rondje met hen te vliegen. Okay, het heeft wat langer geduurd dan verwacht, maar vandaag was het dan toch zo ver. En dan niet alleen een rondje maar ook ergens een tussenlanding maken, is natuurlijk nog leuker. Ofwel: heen over de eilanden naar vliegveld Midden Zeeland en terug naar Rotterdam langs de kust.
 

09

Middagje Texel met Anita

17-02-2019

Deze middag hebben Anita en ik weer eens een vlucht gemaakt naar Texel. Een vliegveld waar je altijd een warm welkom krijgt en het leek ons leuk om er deze keer ook fietsen te huren om er een fietstocht(je) te maken. Eerder waren we er al achter gekomen dat je lopend niet zo heel ver komt (afhankelijk van de tijd die je hebt natuurlijk ;)
Het was wederom goed, rustig vliegweer; niet heel helder, maar desalniettemin een zicht van meer dan 10 km. En we hoefden geen eens te tanken, dus we konden keurig volgens vliegplantijd vertrekken :D

Trainingsvlucht voor brevetverlenging

10-01-2019

Vandaag moest ik weer vliegen om mijn brevet tijdig te verlengen. Deze middag was het mooi, rustig vliegweer. Gelukkig, want de deadline van deze vlucht was 31 januari, anders had ik deze vlucht sowieso moeten doen met een examinator, nu mocht dat met een instrukteur. Rob was dit keer de gelukkige en we vlogen met de PH-SPZ.

Overigens best een ingewikkeld verhaal, die brevetverlenging. Hieronder nog eens de uitleg van dit verhaal.