Retourtje vliegveld Midden-Zeeland

14-03-2020

Vandaag kon ik eindelijk weer eens vliegen (na eerder vluchten te hebben moeten cancellen wegens het weer en ziekte). Wel een stevige wind, maar de crosswind was net binnen de limieten :) Ofwel op naar vliegveld Midden-Zeeland voor een paar touch&go's, die die samen met de start en landing op Rotterdam The Hague Airport weer voldoende waren om de komende 90 dagen te overbruggen :) De baan was iets naar het zuiden verlegd en deze maand 180 meter ingekort, maar dat was natuurlijk geen enkel probleem.
Daar de PH-SVU onlangs geheel opgeknapt was, leek het me leuk om juist met deze kist te gaan vliegen, dus zo gezegd zo gedaan.

 

04 EHSE

 

Via een Hotel departure ben ik naar Haamstede gevlogen en vandaar in een rechte lijn naar EHMZ, waar baan 09 in gebruik was. Daar heb ik twee nette touch&go's gemaakt, waarbij het wel goed uitkijken was naar collega-piloten die in het circuit actief waren en ook druk aan het 'touch&go'en'.
Vervolgens ben ik direct weer teruggevlogen naar ERHD: via Zierikzee, het eiland Tiengemeten en een Oud-Beijerland arrival. Op de homebase was nog steeds baan 24 in gebruik en even na 12:00 uur stond de PH-SVU weer netjes geparkeerd bij de club. Lekker om weer in zo'n 'oude nieuwe' kist gevlogen te hebben!

Zo, en dan mogen nu de passagiers ook weer mee :)