Rondje om de kerk

19-05-2019

Om weer voldoende landingen te hebben gemaakt binnen die inmiddels beruchte 90 dagen moest ik vandaag even een rondje vliegen. Op Hemelvaartsdag stond er namelijk een Waddeneilandvlucht met 3 pax - Anita, Priscilla en Marco - gepland. Ditmaal vloog ik weer eens met de PH-SVT. Het weer was aan het einde van deze morgen redelijk, een beetje wind uit noord-noordwest, het zicht wel minder echter voldoende voor het rondje vliegen: zo'n 7000 meter en volgens de TAF oplopend naar 9999.

Voor de start bij het holding point moest ik van Rotterdam Tower wachten op enkele landende kisten ('hold short'). Toen iedereen geland was bleef het echter opvallend stil op de radio... dus riep ik de toren nog maar een keer op om aan te geven dat ik klaar stond voor vertrek. Dat mocht dus meteen :)
Het zicht bleek dus flink tegen te vallen. Kort na de start bleek dit al in de CTR van Rotterdam The Hague Airport eerder ca. 5000 meter te zijn, en met een cloudbase die duidelijk onder de beloofde 2000-2500 ft lag. Het zicht werd ook niet beter, 
eerder nog minder, en daarom besloot ik vanaf Romeo, dicht langs de rand van de CTR, direct naar Gouda te vliegen. Vandaar ben ik via een Mike arrival teruggevlogen naar het veld.

 

 Rotterdam The Hague Airport (3)

 

Op verzoek van de toren vloog ik een short circuit op 500 voet. Dat was lang geleden en dus leuk om te doen ;)
Na de landing werd ik geattendeerd op een commerciële kist die aan het taxiën was naar de startbaan. De toren was niet helemaal duidelijk in wat de bedoeling was - eigenlijk had ik hier na mijn eerste 'say again' nog een keer om moeten vragen, maar toen ik aan kwam taxiën en zag dat de bedoelde kist netjes bleef wachten, reed ik snel voorlangs richting Lima. Dat bleek niet de bedoeling: ik had even moeten wachten :o Dus heb ik meteen over de radio maar netjes mijn excuses aangeboden.
Na een vluchtje van 25 minuten stond ik weer bij de vliegclub.