Op stap met twee Anita's! (en Jan)

07-04-2019

Al weer een tijd terug had ik mijn collega Anita (ik noem haar voor het gemak maar even 'Anita2') en haar man Jan beloofd een keer een rondje met hen te vliegen. Okay, het heeft wat langer geduurd dan verwacht, maar vandaag was het dan toch zo ver. En dan niet alleen een rondje maar ook ergens een tussenlanding maken, is natuurlijk nog leuker. Ofwel: heen over de eilanden naar vliegveld Midden Zeeland en terug naar Rotterdam langs de kust.
 

09

Het weer was okay, weinig wind uit het (noord)oosten, maar het zicht was helaas wat beperkt: wel meer dan 10 km, maar vooral op de vlucht naar vliegveld Midden Zeeland ook niet heel veel meer dan dat. Na Anita2 en Jan het een en ander over vluchtvoorbereiding te hebben verteld, konden we keurig volgens planning rond kwart voor twee van Rotterdam The Hague Airport vertrekken. Helaas met een headset waarvan de ontvangst het niet deed (alle andere headsets op de vliegclub waren al uitgeleend deze middag :o), maar 'mijn' Anita wilde die headset wel op; ze was overigens wel goed te verstaan ;) Ik had wederom de PH-XYZ geboekt omdat we natuurlijk met z'n vieren vlogen. 

Het eerste deel van de vlucht vond Anita2 best spannend vanwege de turbulentie. Gelukkig viel deze mee en werd dit al snel minder. Heen vlogen we via een Romeo departure, via o.a. Tiengemeten en Zierikzee naar vliegveld Midden ZeelandDe landing op EHMZ verliep prima. Wel was wegens de windrichting vandaag baan 09 in gebruik, dus dat betekende een scherpe linkerbocht in het circuit, van downwind naar base naar final, om niet over de vlakbij gelegen camping heen te vliegen. Dat vond Anita2 dan wel weer erg spannend...

08 Arrival EHMZ

Nadat we geland waren rekende ik deze landing eerst af op de toren en daarna togen we met z'n allen naar het restaurant. Het was heerlijk weer, dus we wilden graag een plaats in de zon op het terras. Dat zat echter al helemaal vol :( Toen eerst maar een tafeltje binnen gescoord, maar zodra we er buiten een vrij zagen komen, renden we met z'n allen snel naar dat tafeltje toe. Gelukt :) Onder het genot van een drankje en de gratis Zeeuwse bolus (vanwege de gemaakte overland landing) genoten we vervolgens uitgebreid van de zon en het goede leven. Aan de grootte van de bolus was overigens goed te zien dat deze gratis was ;)

 

 

19 Westland

 

 

  

Rond vier uur vertrokken we weer voor de vlucht terug naar Rotterdam. Volgens plan eerst over Middelburg en Vlissingen, daarna ging het via de kust, de Maasvlakte / Europoort en het Westland naar Scheveningen. Een vertrouwde omgeving voor Anita2 die eerder in het Westland heeft gewoond en er nu nog deel van haar tijd werkt. Bij de pier van Scheveningen zijn we gekeerd, net voordat een flinke lokale bui ons kon bereiken, om vervolgens vanaf Hoek van Holland via een Nieuwe Waterweg arrival terug naar Rotterdam te vliegen. Natuurlijk namen Anita2 en Jan onderweg ook hier de nodige foto's :)

 

Ik zat wat hoog op final en omdat ik de passagiers niet onnodig bang wilde maken met het inzetten van een 'duikvlucht', landde ik dus wat verderop baan 06. Backtracken was geen optie volgens Rotterdam Tower, dus het taxiritje naar de club duurde deze keer wat langer ;) Het was nog net geen kwart over vijf toen we weer geparkeerd stonden bij de vliegclub op het vertrouwde Rotterdam The Hague airport.

Bij de vliegclub hebben we nog gezellig wat gegeten, gedronken en nagekletst. Al met al weer een hele leuke vlucht en gezellige middag!

De - met name door Anita2 en Jan - gemaakte foto's van deze middag:

01 Voor vertrek EHRD
02
03
04
05 Boven Rotterdam
06
07 Zeelandbrug
08 Arrival EHMZ
09
10
11 Vlissingen
12 oosterscheldekering
13
14 Maasvlakte
15
16
17 Kijkduin
18 Scheveningen
19 Westland
20 Rotterdam
21
01/21 
start stop bwd fwd