Middagje Texel met Anita

17-02-2019

Deze middag hebben Anita en ik weer eens een vlucht gemaakt naar Texel. Een vliegveld waar je altijd een warm welkom krijgt en het leek ons leuk om er deze keer ook fietsen te huren om er een fietstocht(je) te maken. Eerder waren we er al achter gekomen dat je lopend niet zo heel ver komt (afhankelijk van de tijd die je hebt natuurlijk ;)
Het was wederom goed, rustig vliegweer; niet heel helder, maar desalniettemin een zicht van meer dan 10 km. En we hoefden geen eens te tanken, dus we konden keurig volgens vliegplantijd vertrekken :D

Rond half twee hingen we met de PH-XYZ in de lucht en vlogen we, via een Mike departure, naar Woerden. Vandaar langs de Loosdrechtse Plassen naar Almere. Om vervolgens vandaar een noordelijke koers te volgen naar Den Oever. Daarbij week ik wat af 'naar links' tijdens het 'spelen' met de Garmin Multifunction Display, Hierop attendeerde Anita me tijdig zodat ik niet per ongeluk de Control Zone van vliegveld De Kooy (Den Helder Airport) in zou vliegen :o Vanaf Den Oever vlogen we daarna door de daarvoor besteemde corridor naar Texel International Airport (EHTX).
Overigens moet je hedentendage echt strak de kustlijn van het IJsselmeer volgen naar Den Oever omdat er zich in de kop van Noord-Holland sinds kort een zweefvliegveld bevindt waar actief gevlogen wordt!
Op Texel was baan 22 in gebruik, en met de zon recht in het gezicht was het best lastig om de baan goed te kunnen zien liggen. Maar Ed de Bruijn had dit weer mooi opgelost door aan het begin van de baan aan weerszijden een wit licht te laten branden, niet te missen dus :) Rond half drie stonden we er aan de grond.

Ed gaf aan dat we allebei een huurfiets uit de garage konden halen; afrekenen kwam wel als we weer terug waren. Zo gezegd, zo gedaan. Op de fiets zijn we lekker, langs de doorgaande weg, op ons gemak naar Cocksdorp gefietst. Hier hebben we wat gedronken en besloten we om terug via de kust door de duinen te fietsen. 

 

Werelderfgoed

 

Dat viel echter een beetje tegen ... Het waaide behoorlijk en de afstand was toch iets groter dan gedacht... En natuurlijk moesten we vanwege de komende zonsondergang weer op tijd vertrekken vanaf EHTX. Ofwel: dat was flink doortrappen!
Uiteindelijk waren we toch keurig op tijd terug op het veld, en na afgerekend te hebben, hingen we om kwart voor vijf weer in de lucht.

Met de terugvlucht zijn we door de CTR van De Kooy gevlogen, langs de kust, om na Zandvoort 'binnendoor' via Leiden naar Mike te vliegen. Rotterdam Tower bood me nog een direct final aan, maar ik gaf zelf de voorkeur aan een Mike arrival wegens het inmiddels mindere zicht. Na de nodige administratie en een drankje bij de vliegclub gingen Anita en ik weer huiswaarts.
Dat was wederom een heerlijk Texels middagje :)

De paar gemaakte foto's:

01
02
03
04
05
06
07
08
1/8 
start stop bwd fwd