Twente :)! O nee, toch niet... Nordhorn Lingen dan maar!

09-09-2018

Dit weekend beloofde het goed weer te worden en te blijven. Eindelijk zondag de 9e september met Anita naar vliegveld Twente dus? Op de website van het veld stonden geen gekke dingen; open voor GA verkeer van donderdag tot en met zondag, en ook de Notams bevatten geen berichten die dit tegenspraken. Maar voor het veld geldt PPR, ofwel Prior Permission Required. Zaterdagmorgen heb ik dus eerst een mail gestuurd met het bericht dat we graag zondagmiddag naar vliegveld Twente wilde komen. Maar helaas kreeg ik direct het antwoord terug dat het veld dit weekend gesloten was 'wegens andere activiteiten'. Jammer, jammer... 

01 Vliegveld Nordhorn Lingen
In overleg met Anita heb ik dus een andere bestemming gekozen. Ik had niet zoveel zien om een hele nieuwe route uit te stippelen en om weer een keer die kant (lees: het oosten) op te vliegen leek me juist leuk. De keuze was snel gemaakt: we vliegen lekker naar vliegveld Nordhorn-Lingen, net over de Nederlands-Duitse grens bij Almelo. Lang geleden was ik daar al eens met Paul geweest, hij heeft toen de leg naar EDWN gevlogen, nu ik dus zelf :)
Deze keer vlogen we weer eens met de PH-SVU. CAVOK, dus prima vliegweer, mede omdat er weinig wind (max. windkracht 4) stond en nauwelijks crosswind vanwege de gunstige hoek - namelijk het zuidwesten -  kijkend naar de banen van Rotterdam The Hague Airport (baan 24) en vlieggveld Nordhorn-Lingen (baan 23).

Heen zijn we via Ridderkerk (Romeo) en o.a. (noord van) Gorinchem, Wijk bij Duurstede, Elst en Lochem gevlogen. Om hierna op afstand te zwaaien (lees: lange neus te trekken ;) naar het mooie vliegveld Twente waar vliegveld Nordhorn-Lingen dus zo'n 5 minuten vliegen ten noordoosten van ligt. Rond kwart voor drie locale tijd landden we, en na de afrekening van het landingsgeld zijn we lekker een uurtje op het terras in de zon gaan zitten. Dat terras zat goed vol en er was behoorlijk wat (zweefvlieg / GA) verkeer waar we van konden genieten, naast de (alcoholvrije, ik vermeld het maar even) drank en het gebak natuurlijk ;)

 

De gevlogen terugroute:

 

Tegen kwart over vier vertrokken we weer om rond half zes terug te keren op Rotterdam The Hague Airport. Voor de terugvlucht hebben we een meer noordelijke route aangehouden: o.a. over Almelo, noordelijk van Apeldoorn en Deventer, over de Veluwe naar Barneveld, en verder naar IJsselstein om via een Mike arrival de Rotterdam CTR weer binnen te vliegen.
Vlak voor IJsselstein hadden we Priscilla nog geapped om aan te geven dat we even over haar huis zouden vliegen. Zo gezegd, zo gedaan, echter achteraf bleek Pris ons toch niet gezien te hebben. Volgende keer dus even een of meer rondjes vliegen...

Op naar de volgende vlucht!

 

Enkele door Anita gemaakt foto's:

01 Vliegveld Nordhorn-Lingen
02
03
04 IJssel
05
06 Uddel
07 Uddelermeer
08
09 Nieuwegein
10 IJsselstein
11 Hier woont Pris nu nog
01/11 
start stop bwd fwd