Twente :)! O nee, toch niet... Nordhorn Lingen dan maar!

09-09-2018

Dit weekend beloofde het goed weer te worden en te blijven. Eindelijk zondag de 9e september met Anita naar vliegveld Twente dus? Op de website van het veld stonden geen gekke dingen; open voor GA verkeer van donderdag tot en met zondag, en ook de Notams bevatten geen berichten die dit tegenspraken. Maar voor het veld geldt PPR, ofwel Prior Permission Required. Zaterdagmorgen dus een mail gestuurd met het bericht dat we graag zondagmiddag naar vliegveld Twente wilde komen. Maar helaas kreeg ik direct het antwoord terug dat het veld dit weekend gesloten was 'wegens andere activiteiten'. Jammer, jammer... 

In overleg met Anita heb ik dus een andere bestemming gekozen. Ik had niet zoveel zien om een hele nieuwe route uit te stippelen en om weer een keer die kant (lees: het oosten) op te vliegen leek me juist leuk. De keuze was snel gemaakt: we vliegen lekker naar vliegveld Nordhorn-Lingen, net over de Nederlands-Duitse grens bij Almelo. Lang geleden was ik daar al eens met Paul geweest, hij heeft toen de leg naar EDWN gevlogen, nu ik dus zelf :)
Deze keer vlogen we weer eens met de PH-SVU. CAVOK, dus prima vliegweer, mede omdat er weinig wind (max. windkracht 4) stond en nauwlijks crosswind vanwege de gunstige hoek - namelijk het zuidwesten -  kijkend naar de banen van Rotterdam The Hague Airport (baan 24) en Vliegveld Nordhorn-Lingen (baan 23).

 
De gevlogen route:

 

Enkele door Anita gemaakt foto's:

01 Vliegveld Nordhorn-Lingen
02
03
04 IJssel
05
06 Uddel
07 Uddelermeer
08
09 Nieuwegein
10 IJsselstein
11 Hier woont Pris nu nog
01/11 
start stop bwd fwd

 

<under construction>