Nog maar eens EHMZ

19-07-2018

Wegens diverse omstandigheden was het na Balen-Keiheuvel niet eerder gelukt om nog een keer te gaan vliegen. En ja, je raadt het al, na daarvoor begin april gevlogen te hebben (de geweldige Oostenrijk vlucht) was de beruchte 90 dagen termijn inmiddels weer verstreken. En met onze zomervakantie in augustus in het vooruitzicht was het dus tijd om weer eens 3 landingen in het logboek te noteren, om zo na de vakantie weer met Anita (en andere passagiers) te mogen vliegen.

Dus niet getreurd, integendeel, want vandaag was het heerlijk vliegweer! Weinig wind, zonnetje en mooi uitzicht :) Met de PH-SVT ben ik halverwege de middag van het gloednieuwe platform bij de vliegclub vertrokken vanaf baan 06. Overigens nadat ik bij Rotterdam Delivery moest vragen om de ATIS informatie, omdat deze in de kist bij de club niet uit te luisteren was (hetgeen een van de instructeurs later bevestigde: ook hij had met de PH-SVT hetzelfde probleem).

Het nieuwe platform
 

VCR nieuwe platform

 

Om vervolgens min of meer langs de kust naar vliegveld Midden Zeeland te vliegen. Waarbij het meest opvallende van deze vlucht het feit was dat daar baan 25 in gebruik was in plaats van 07. Na twee touch&go's ben ik direct teruggevlogen naar Rotterdam The Hague Airport om daar tegen vijven de kist weer aan de grond te zetten. (In de lucht was de ATIS overigens nu wel redelijk te ontvangen).

Ook zo'n vlucht, hoewel wederom naar Midden Zeeland, blijft toch genieten :)!