'Volle bak'!

21-01-2018

Het is tot op heden nog niet vaak voorgekomen dat ik met drie passagiers heb gevlogen, maar vandaag was er weer eens zo'n gelegenheid. Marco, de vriend van Priscilla, vond het heel leuk om een keer mee te vliegen, en Priscilla zelf evenals Anita zeggen ook niet snel 'nee', ik ga niet mee' ;) Volle bak dus vandaag in de PH-XYZ!
We hadden met elkaar besloten om naar vliegveld Midden Zeeland te vliegen, daar wat te eten en drinken, en vervolgens terug naar Rotterdam The Hague Airport, maar niet zonder over Marco's werk gevlogen te zijn en zijn woonplaats Rozenburg.

We hadden de hele middag de tijd, dus geen haast. De dag er voor leek het weer nog roet in het eten te gooien, maar gelukkig viel het op deze dag zelf reuzemee en was er een 'go'.

Rond een uur waren we op de vliegclub, nadat Priscilla en Marco eerst naar ons huis toegekomen waren, zodat we met een auto naar het vliegveld konden. Bij de vliegclub aangekomen moesten de passagiers natuurlijk eerst hun boardingpas ophalen. Bij de balie bleek een rijbewijs niet meer te volstaan als ID, dus dat weten we voor de volgende keer ;o
En ja, natuurlijk moest er eerst weer getanked worden... en Anita en Marco waren hierbij prima hulpen!

 

                        02                           07

 

Na het tanken en de gebruikelijke 'walk around' waren we klaar voor vertrek. Nog even foto's maken - Marco was vandaag onze fotograaf -  en daarna op weg. Inmiddels was het twee uur, maar daar had ik met mijn vliegplan rekening mee gehouden.
De route ging via een Romeo departure; zo vlogen we onder meer langs het stadion van Marco's favoriete voetbalclub - waarvan ik de naam even kwijt ben - om na Romeo de Zuidhollandse eilanden en Zeeland 'dwars over te steken' naar EHMZ. Onder andere vliegend over Tiengemeten, Zierikzee en langs de Zeelandbrug. Iedereen genoot zichtbaar en Marco heeft zelfs nog even zelf aan de stuurknuppel gezeten. Tegen kwart voor drie zette ik de PH-XYZ netjes aan de grond op vliegveld Midden Zeeland.


De GPS route van de heenvlucht:

 

Na eerst de landing afgerekend te hebben, zijn we in het restaurant - waar gelukkig nog een tafeltje vrij was, want verder zat het helemaal vol! - wat gaan drinken en eten. Zelf kon ik de traditionele Zeeuwse bolus natuurlijk weer niet weerstaan ;) De drukte verbaaste me aangezien er - door het niet al te beste weer - ook weinig vliegverkeer was; waarschijnlijk is het vliegveld op zondag toch een populair uitje voor velen.

Even voor vier uur hingen we weer in de lucht. We vlogen nu eerst naar Middelburg en Vlissingen om van daar via de kust terug naar het noorden te vliegen. Hier kwam de nodige lage bewolking opzetten en het zicht werd minder, waardoor ik wat lager ging vliegen en meer landinwaarts, richting de Oosterschelde kering.

 

18

 

Vandaar oostelijk langs zweefvliegveld Burgh-Haamstede, waar weining activiteit te zien was, en vervolgens langs de Grevelingendam en de westkust van Goeree-Overflakkee naar de Maasvlakte. Marco werkt bij EMO op de Maasvlakte, en dit valt net buiten de CTR van Rotterdam The Hague Airport, dus daar konden we mooi een rondje om heen vliegen. Toen door naar Hoek van Holland om via een Nieuwe Waterweg arrival terug te vliegen naar het vliegveld. Maar natuurlijk niet zonder een rondje - lees twee - te vliegen over Marco's woonplaats Rozenburg. Hiervoor moest ik wel toestemming vragen aan Rotterdam Tower, maar die gaf deze toestemming direct :)
Marco had zijn ouders - die vlak bij hem in de buurt wonen - al gebeld dat we er aan kwamen; ik heb ze niet gezien, maar ik heb begrepen dat ze vanuit hun tuin hebben staan zwaaien ;o.

Hierna weer verder over de rivier om bij de Euromast 'linksaf te slaan' naar Rotterdam The Hague Airport. Bij reporting point Papa (het Sint Franciscus Gasthuis) sommeerde de toren ons even een rondje te draaien wegens ander vliegverkeer dat voorrang kreeg. Geen probleem natuurlijk en zo was er nog meer tijd om foto's te maken :)
Uiteindelijk stonden we kwart voor vijf weer keurig aan de grond. De PH-XYZ hebben we vervolgens netjes terug in de hangar gezet, ik heb de administratie afgewerkt in het clubgebouw van de vliegclub, en toen ging het weer naar huis, waar we gezellig met elkaar gegeten hebben. Op naar de volgende leuke vlucht!


De GPS route van de terugvlucht:


Marco heeft wat leuke filmpjes gemaakt van onze vliegtocht die hier tot een film zijn vewerkt:
 


 

En alle door Marco gemaakte foto's: 

01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
01/46 
start stop bwd fwd