Clock

26 oktober 2020

Scorpion Buienradar

Het kloppend hart van Centennium de lucht in!

02-06-2017

Vandaag ben ik gezellig samen met de dames van onze (lees: Centennium) Backoffice wezen vliegen. Esther en Marianne hadden al eerder aangegeven graag een keer mee te willen vliegen en vandaag was het dan eindelijk zo ver. Het was heerlijk weer: zonig, warm, prima zicht en weinig wind. Er was eerder in de week wel onweer voorspeld in de loop van de dag, dus was het nog even spannend of het vliegen door kon gaan, maar uiteindelijk werden deze buien gelukkig pas in de avond en 's nachts voorspeld.
Na met de dames de voorbereidingen te hebben doorgenomen, konden we keurig op de geplande tijd - tegen 14:00 uur local time - weg. Baan 06 was in gebruik en we vlogen met de PH-XYZ.

Het eerste deel van de vlucht boven de stad vond Marianne best spannend vanwege de turbulentie. Gelukkig viel deze mee en eenmaal boven 'het platteland'  te verwaarlozen, waarna ze zich al snel op haar gemak voelde. Heen vlogen we via een Romeo departure, via o.a. Tiengemeten en Zierikzee naar vliegveld Midden Zeeland. De dames genoten zichtbaar van het vliegen en de mooie uitzichten :) Onderweg heb ik zelfs op verzoek even een (iPhone ;) roll gemaakt:

 

  

 

De landing op EHMZ verliep perfect. Zowel Esther als Marianne voelde er nauwelijks iets van, en Esther - die 'stiekem' meegekeken had naar de snelheid - was verbaasd dat je met deze snelheid zo 'ongemerkt' kon landen. Tja, gras biedt ook wel een voordeel wat dat betreft ;) Overigens was men nog steeds druk bezig met het vernieuwen (lees: 'half verharden') van de vertrouwde grasbaan, en had men direct ten zuiden er van een tijdelijke baan aangelegd. Deze baan moest nu aan het einde verlaten worden, waar je anders al eerder naar de parkeerplaatsen kan taxiën. Maar dat stond ook keurig in een NOTAM vermeld, evenals het feit dat het veld vanwege deze werkzaamheden PPR was.

Buiten op het terras van het restaurant hebben we daarna heerlijk wat gedronken en natuurlijk mocht een Zeeuwse bolus daarbij niet ontbreken!

Inmiddels zat de havenmeester ook weer op zijn plek in de toren, en na de landing te hebben afgerekend vertrokken we voor de vlucht terug naar Rotterdam. Ik had tijd en brandstof genoeg om eerst nog over Middelburg en Vlissingen te vliegen. Extra leuk voor Esther die geboren is in Vlissingen. Daarna ging het via de kust naar het noorden, naar Scheveningen. Een vertrouwde plek voor de passagiers, omdat ze beiden in Den Haag wonen ;)

Voorbij de pier zijn we gekeerd om vervolgens vanaf Hoek van Holland via een Nieuwe Waterweg arrival terug naar Rotterdam te vliegen.

Esther heeft de landing op Rotterdam The Hague Airport gefilmd:

 


 

Bij de vliegclub hebben we gezellig nog wat gedronken en nagekletst. Het kloppend hart van Centennium heeft genoten vandaag :)


De door Esther en Marianne gemaakte foto's:

 

01
02
03
04
05
06
07
08
09 EHMZ
10
11
12
13 Vlissingen
14 Vlissingen
15
16
17
18
19
20 Kijkduin
21
22 Scheveningen
23
24
25 Rotterdam
01/25 
start stop bwd fwd