Leuke en nuttige links

Clock

17 november 2019

Scorpion Buienradar

Local flight

3-11-2016

Vandaag heb ik een local flight gemaakt. Gewoon om weer even lekker te vliegen en wat landingen te maken. Ofwel ben ik met de PH-SVU vanaf Rotterdam The Hague Airport en een Romeo departure naar vliegveld Midden Zeeland gevlogen, heb daar 2 touch&go's gemaakt, en toen weer terug naar Rotterdam via een Oud Beijerland arrival.
Ik heb even gewacht tot het weer wat beter was en ben uiteindelijk even voor 15.00 uur lokale tijd vertrokken, met een prima zicht (meer dan 10 km.) en nauwelijks wind (7-10 kts) vanuit het (zuid)westen. Heerlijk vliegweertje dus :)

Na ruim een uur was ik weer terug en heb ik bij de vliegclub meteen de papieren ingevuld en afgegeven bij de balie voor mijn brevetverlenging. Dat stond al even op mijn actielijst en terugrekenend vanaf de verloopdatum (31 januari 2017) heb ik nu ook de benodigde uren hiervoor gevlogen. Het is nog even de vraag of het gaat lukken om de verloopdatum naar voren te halen, lees: bijvoorbeeld te zetten op 1 november. De praktijk wijst namelijk uit dat het best lastig is om (voldoende) uren te kunnen vliegen in de wintermaanden. Zie mijn eerste vlucht van dit jaar ;o

Wordt vervolgd!