Leuke en nuttige links

Clock

17 november 2019

Scorpion Buienradar

Local flight met Ricardo

30-12-2015

Voor het einde van het jaar wilde ik graag nog een keer vliegen en wederom met de PH-XYZ. Nu voor het 'echie', dus zonder instructeur, en Ric - nu nog de vriend van Chantal, de volgende week formeel mijn schoonzoon ;-) - wilde natuurlijk graag mee.
Ik had besloten om weer eens een 'noordelijke route' te nemen voor deze local flight en keurig volgens vliegplan kozen we even na 14.00 uur locale tijd het luchtruim. Om via een Hotel departure bij 's-Gravezande de kustlijn op te pakken naar het noorden.

 

06 Onderweg.jpg 

Het waaide behoorlijk vandaag met uitschieters van de wind (gusts) en er hing behoorlijk wat bewolking. In combinatie met een matige turbulentie maakte dat het vliegen boven land wat bumpy, zeg maar zoals met de bus op een keitjes weg ;-) Maar het uitzicht was goed, dus we genoten weer volop van deze tocht. Waarbij ik Ricardo ook de mogelijkheid heb gegeven om op een wat rustiger stuk zelf de stuurknuppel vast te houden. Hij vond het - natuurlijk - prachtig :-)  

Een beeld zegt meer dan duizend woorden zegt het spreekwoord, dus kijk zelf maar naar het videoverslag dat is gemaakt aan de hand van de filmpjes die Ricardo met zijn GoPro heeft gemaakt:

 

 

De gevlogen route - uitgezet met PocketFMS:

 

20151230 EHRD EHRD

 

Om 17.00 uur waren we terug op Rotterdam The Hague Airport waar we nog wat dronken, terwijl ik de gebruikelijke en noodzakelijke administratie afrondde.

Dat 2016 maar weer veel mooie vliegtochten mag brengen! 

De foto's: 

01 Op weg
02 PH-XYZ
03 Ric is er klaar voor
04 Mobiel check
05 PH-XYZ cockpit
06 Onderweg
1/6 
start stop bwd fwd