Leuke en nuttige links

Clock

17 november 2019

Scorpion Buienradar

Verjaardagskado voor buurman Cor

22-05-2015

20150522 Cor 50In april was onze buurman Cor 50 jaar geworden. Een tevreden man die geen kado's meer wist te verzinnen en op zijn verjaardag - tijdens het tuinfeest - ons zelf trakteerde met een eigen optreden met verschillende leden van de band waar hij in speelt: NiceNoise. Als je nog een goede band zoekt voor een feestje :-)!

Maar natuurlijk wisten Anita en ik wel een kado: een leuke rondvlucht, inclusief een rondje boven zijn eigen huis :-) Cor had zelf een aantal datums doorgegeven en zowaar was het meteen de eerste dag raak: vandaag was het prima vliegweer!


Deze keer had ik de PH-SPZ geboekt en na op de club met Cor alle voorbereidingen te hebben doorgenomen deden we samen de walk-around en konden we vertrekken. Brandstof tanken was niet nodig. 00 Walk around
Een rustig westzuidwesten windje (ca. 10 kts), dus runway 24 was in gebruik. Verder goed zicht (meer dan 10 km) met wat wolken (few) op ca. 2000 ft.

Keurig volgens vliegplan vertrokken we even na 13.30 uur richting vliegveld Midden-Zeeland. De Rotterdam CTR verlieten we via een Romeo (Ridderkerk) departure, met natuurlijk mooie uitzichten op Rotterdam, waaronder de Kuip.

 

Rotterdam 

De Kuip

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vervolgens vlogen we bijna in een rechte lijn naar het vliegveld. Hierbij onder meer het eiland Tiengemeten en de plaats Zierikzee overvliegend. Cor genoot.
Ook deze keer maakte ik eerst een touch&go voordat ik een full stop maakte. Cor was op Midden-Zeeland en liet weten dat hij zelf dit groene veld nooit gevonden zou hebben tussen alle andere groene weilanden ;-)

 

Op EHMZ

 

GPS track EHRD - EHMZ:

 

Na deze full stop moest ik vanzelfsprekend eerst de landingsgelden afrekenen bij de havenmeester en daarna hebben we lekker genoten van een cappucino met zo'n heerlijke Zeeuwse bolus. Daarbij hebben we nog gezellig gekletst met een leerlinge van Vliegclub Rotterdam en haar instructeur Peter die op het vliegveld de nodige landingen hadden geoefend en even na ons de PH-SVU parkeerde voor een pauze. Peter ken ik ook van de laatste introductie avonden die we samen voor de club hebben georganiseerd.

Vanzelfsprekend moesten we ook weer terug naar Rotterdam The Hague Airport. Peter gaf nog aan dat er tegen 16.00 uur twee Spitfires verwacht werden op Midden-Zeeland, op doortocht naar de airshow op vliegveld Oostwolde, maar we kozen er voor om toch terug te vliegen en niet te wachten. Tegen 15.30 uur zaten we dus weer in de lucht, om via Veere, Middelburg en Vlissingen en vervolgens langs de kust weer noordwaarts te vliegen. Onder meer langs de Oosterscheldekering en dichter bij huis over de 2e Maasvlakte. Hier zagen we nog het grootste schip ter wereld liggen: de Pieter Schelte van Allseas. Indrukwekkend!

De Rotterdam CTR vlogen we weer binnen via de Nieuwe Waterweg, waarbij ik toestemming vroeg om enkele rondjes boven het noorden van Vlaardingen te mogen vliegen, zodat Cor zijn huis - en ik daarmee de mijne - ook eens van bovenaf kon bewonderen. De verkeersleiding gaf daarvoor toestemming, dus het feest voor Cor werd nog groter :-)

Na het voltooien van de rondjes - waarbij ik een paar maal een bepaalde koers op gedirigeerd werd door Rotterdam Tower wegens ander vliegverkeer - vlogen we verder over de rivier richting de Euromast. Vandaar naar Papa (het Sint Franciscus Gasthuis) om vervolgens via een rechterhand circuit netjes te landen op wederom runway 24.

 

Vlaardingen

Rotterdam CS

 

 

 

 

        

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

GPS track EHMZ - EHRD:

 

 Cor heeft (lees: samen hebben we) genoten van zijn verjaardagskado!