Leuke en nuttige links

Clock

04 juni 2020

Scorpion Buienradar

Verjaardagskado voor oom Hans

11-06-2014

Als kado voor de verjaardag van oom Hans had tante Ria hem een vliegtochtje aangeboden met en gevlogen door zijn neef, lees: de auteur van dit artikel ;-) Leuk!

Een uitstekende gelegenheid om weer eens over de Zuid-Hollandse en Zeeuwse eilanden te vliegen, met een tussenstop op het altijd gezellige Vliegveld Midden Zeeland (EHMZ). En het was ook nog eens schitterend weer: zon, helder met een zicht van meer dan 10 kilometer en een bescheiden windje (van zo'n 10 kts) uit het noordwesten. Ik zou zelf oom Hans thuis ophalen aan het begin van de middag. We hadden de vlucht namelijk zo gepland, dat de dames dan aan het einde van de middag naar de vliegclub konden komen om (oom) Hans aan te zien komen, om daarna het feestje af te sluiten met lekker eten op de club. Zo gezegd, zo gedaan.

Na de gebruikelijke voorbereidingen die ik al grotendeels thuis had uitgevoerd, hebben we de vlucht doorgenomen evenals de (veiligheid)procedures. Na de walk-around, die een enthousiaste oom Hans met belangstelling gadesloeg, stapten we kist in - deze keer de PH-SPZ - en rond 14.45 uur kozen we het luchtruim vanaf runway 24. We vlogen via een Romeo departure ('links ziet u het werelderfgoed Kinderdijk') in een rechte lijn, o.a. over het eiland Tiengemeten, naar Midden Zeeland. Oom Hans genoot zichtbaar en kon niet stoppen met foto's maken ;-)

Op Vliegveld Midden Zeeland hebben we gezellig op het terras wat gedronken en gekletst over oom Hans' eerste vliegervaringen in zo'n 'klein vliegtuigje', en om ca. 16.15 uur hingen we weer in de lucht. De terugvlucht ging langs de kust, waarbij we o.a. langs en over de Oosterscheldekering vlogen. Via de 2e Maasvlakte en de Nieuwe Waterweg vlogen we weer de Rotterdam CTR in, waarbij we ter hoogte van Vlaardingen langs de plek vlogen waar oom Hans en tante Ria wonen. Vervolgens 'bij de Euromast linksaf' naar Rotterdam The Hague Airport, via reporting point Papa, waar we om 16.50 uur landden.

Inmiddels waren Anita en tante Ria aangekomen bij de club en zagen ze vanaf het terras oom Hans met een grote grijns om zijn mond uit de PH-SPZ stappen. Hij heeft het geweldig gevonden :-)! Maar ja, vertel mij wat ;-)

We sloten deze tot nu toe al geweldige middag af met een heerlijke satéschotel van Tim op het nog immer warme en zonnige terras van de vliegclub.

De door oom Hans gemaakt slideshow: