Clock

31 oktober 2020

Scorpion Buienradar

VCR Club2009 vlucht naar Zwitserland!

13-03 t/m 16-03-2014

Mijn eerste clubvlucht met 'ons VCR Club2009 clubje' dateerde al weer uit september 2011. Vorig jaar had de club voorgesteld een keer naar Zwitserland te gaan en dat leek mij natuurlijk ook geweldig. Wij zijn hier met het gezin al meerdere malen op vakantie geweest en deze Alpen natuurpracht een keer vanuit de lucht bekijken moest helemaal geweldig zijn! Wegens omstandigheden lukte het op het laatste moment niet om de vlucht in de tweede helft van 2013 mee te maken. Echter, meerdere clubleden hadden hetzelfde 'probleem' en al snel waren er genoeg enthousiastelingen gevonden om deze vlucht in februari (sneeuw!) 2014 te herhalen :-)

Marcel had nog enkele vliegvrienden enthousiast gemaakt, die respectievelijk met een vliegtuig vanuit Lelystad en Hilversum zouden vertrekken, terwijl we van de vliegclub ook 2 vliegtuigen konden bemannen. Hotels werden geboekt, kaarten werden geregeld, routes werden uitgestippeld, vliegvelden werden gemaild. En omdat niet iedereen elkaar kende nog een meet-and-greet planningsavondje op de club.

03 Klaar voor vertrekDe 3-daagse trip van donderdag t/m zaterdag (met mogelijke uitloop naar zondag) werd gepland op 27, 28 februari en 1 maart. Maar alsof de duvel er mee speelde: wegens een onverwacht (snelle) knieoperatie van Anita moest ik deze alsnog op het laatste moment afzeggen. Maar... gelukkig voor mij gooide het weer deze dagen roet in het eten en werd de tocht verschoven naar de al eerder geplande uitwijkdagen van 13 t/m 16 maart, en dit keer kon ik wel mee :-D!

Op dinsdag 11 maart hadden we een conference call. Zou het deze keer dan wel gaan lukken? Donderdag en vrijdag leken prachtige dagen te worden. Een groot hogeluchtdruk gebied boven Europa, isobaren ver uit elkaar dus weinig wind. De weerkaarten lieten wel een koufrontje zien dat zaterdag vanuit het noord-westen via Nederland Europa in zou trekken. Maar volgens de voorspellingen en het KNMI zou dat geen problemen moeten opleveren anders dan wat lichte regen en we besloten unaniem om te gaan!

De bemanningen van de toestellen waren als volgt verdeeld: 

PH-NSC: Pieter en Jacco
PH-SVT: Marcel en Eric
PH-KLQ: Barry en Hans
PH-4G3: Frank en Mark
José ging ook mee, maar omdat zijn medical niet tijdig verlengd kon worden mocht hij niet zelf vliegen. Hij zou bij de NSC en SVT op verschillende legs instappen als navigator/radio man.

De route van deze - uiteindelijk vierdaagse - trip:

 

 

En het door Marcel gemaakte videoverslag van deze geweldige trip: