Leuke en nuttige links

Clock

04 juni 2020

Scorpion Buienradar

Bloembollentocht

05-04-2014

Na de Zwiterse bergen in maart deze keer een oerhollandse vliegtocht, namelijk over de bloembollenvelden in Zuid-Holland :-) Twee weken eerder waren Anita en ik samen met Priscilla naar de Keukenhof bij Lisse geweest en Prisiclla wilde ook graag een keer van bovenaf deze bloemenpracht ervaren. En de maanden april en mei zouden daar geschikt voor moeten zijn, dus deze datum was snel geprikt. Opnieuw met de PH-SVT en het weer was in de loop van de dag alleen maar steeds beter geworden: no significant clouds detected overgaand in CAVOK en een bescheiden wind van ca. 5-10 knopen varierend tussen zo'n 190 en 260 graden. Een 'GO' dus :-)

 

18 Bloembollenvelden

 

We vetrokken keurig volgens het vliegplan om 15.30 uur lokale tijd vanaf Rotterdam The Hague Airport met baan 24 in gebruik. Ditmaal had ik een direct Den Haag (via Delft) opgenomen in het vliegplan, om vandaar langs de kust naar Katwijk/Noordwijk te vliegen. En vervolgens het binnenland 'induikend' om een paar rondjes over de bloembollenvelden bij Noorwijkerhoud, Hillegom, Lisse en Sassenheim te vliegen. En inderdaad stonden er vele velden prachtig in bloei! Met dit heldere weer en al die paarse, roze, gele, rode (en nog groene) bloembollenvelden een schitterend gezicht.
Direct na het verlaten van de Rotterdam CTR had ik me aangemeld bij Amsterdam Information, daar ik meer vliegverkeer verwachtte boven de bloembollenvelden en dat was ook inderdaad zo. Amsterdam Information houdt je daar keurig van op de hoogte :-) , maar vanzelfsprekend moet je ook altijd zelf goed blijven uitkijken!

Na twee rondjes over de streek, daarbij wel oppassend om niet de control zone van Schiphol binnen te vliegen, zette ik weer koers naar Rotterdam. Over Leiden, langs Zoetermeer, nog een rondje over de Reewijkse Plassen, aanmelden bij Rotterdam Tower en toen via een Mike arrival weer terug naar homebase. Hier zette ik even na half vijf de kist weer keurig aan de grond, waarna Priscilla en ik samen de Robin in de hangar parkeerden daar er na ons niemand meer mee de lucht in ging.
Wederom een geslaagde en leuke vlucht, alsmede een blije Priscilla!

 De track van deze local flight:

  

De door Priscilla gemaakte foto's: 

01 Vertrek vanaf EHRD
02 Naar Delft
03 Delft
04 Van Delft naar Rijswijk
05 Den Haag
06 Den Haag
07 Scheveningen
08 Scheveningen
09 Naar Katwijk
10 Katwijk
11 Bloembollenvelden
12 Bloembollenvelden
13 Bloembollenvelden
14 Bloembollenvelden
15 Oosterduinse meer
16 Bloembollenvelden
17 Bloembollenvelden
18 Bloembollenvelden
19 Bloembollenvelden
20 Bloembollenvelden
21 Bloembollenvelden
22 Rechtsonder de Keukenhof
23 Bloembollenvelden
24 Bloembollenvelden
25 Bloembollenvelden
26 Bloembollenvelden
27 Bloembollenvelden
28 Bloembollenvelden
29 Kagerplassen
01/29 
start stop bwd fwd