Clock

26 oktober 2020

Scorpion Buienradar

Cappucinootje op Midden-Zeeland

26-06-2013

Om weer te mogen 'paxen' was het hoog tijd om een aantal landingen in mijn logboek bij te kunnen schrijven, ofwel een mooie gelegenheid om het altijd gezellige vliegveld Midden-Zeeland bij Middelburg met een bezoek te vereren. De weervoorspellingen waren en bleven zowaar goed voor vandaag: meer dan 10 kilometer zicht, weinig (middelbare) bewolking en een redelijke (cross)wind (290/14). Daar het ook al weer even geleden was dat ik een Piper gevlogen had, had ik voor deze middag de PH-VSY, een Piper Warrior, gereserveerd.

 

PH VSY4

 

Een rustige en relaxte vlucht, via een Romeo departure richting Zeelandbrug en vandaar rechtstreeks naar het veld, met een nette landing om ca. half vijf 's middags op Zeeland Airport. Daar heb ik in het restaurant, dat inmiddels een nieuwe eigenaar heeft gekregen, een lekkere cappucino genuttigd om vervolgens weer terug te keren naar Rotterdam. 

Het weer was onveranderd en via Veere ben ik in een rechte lijn, over onder meer Zierikzee, naar Oud-Beijerland gevlogen. Om via de vandaar gebruikelijke CTR route naar het veld te vliegen: melden bij de  Euromast en reporting point Papa. Omdat bij binnenvliegen van het circuit net een Boeing 737 van Transavia klaar stond om te vertrekken, verzocht de toren mij om een treshold (runway 24) rechterhand circuit te vliegen: ofwel recht over de baandrempel vliegen (in plaats van over het midden van de baan), over de daar startende Boeing, en vervolgens rechtsom aanvliegen op de baan. Zo gezegd zo gedaan en om om half zes stond ik weer keurig aan de grond.
 
Op naar de volgende vlucht!