Leuke en nuttige links

Clock

17 september 2019

Scorpion Buienradar

Zondagslunch op Teuge

31-07-2011

De weervoorspellingen waren goed voor vandaag: zon, goed zicht en weinig wind. Tijd om weer een keer gezellig met Anita te gaan vliegen! We besloten om naar Teuge (voluit: International Airport Teuge) te vliegen, daar te lunchen en dan weer terug. Zo gezegd, zo gedaan. Ik had de PH-SVH geboekt in het online reserveringsysteem van de vliegclub en die stond keurig klaar toen we tegen 12.30 uur bij de club aankwamen. Alle voorbereidingen had ik al gedaan, maar we moesten nog wel tanken. Even na enen hingen we in de lucht na opgestegen te zijn van baan 24.

Via een mooie toeristische route – bij reporting point Romeo de CTR uit, Zaltbommel, Nijmegen en Dieren - vlogen we richting Teuge , een vliegveld vlakbij Apeldoorn en formeel horend tot Deventer. Het was daarbij extra leuk om over Nijmegen te vliegen omdat we daar pas naar toe waren geweest om het nodige vanaf de grond te bekijken ;-). We kwamen gelijktijdig met een ander clublid aan op vliegveld Teuge, vliegend met zijn zelfgebouwde kist - de PH-JAJ, die het veld ook op het programma had gezet voor vandaag. Er was nog plek op het terras, waar we vervolgens genoten van een lekkere lunch en de vele activiteiten. Zo ging er regelmatig een kist met para’s de lucht in waarna deze parachutisten al snel weer naar beneden kwam dwarrelen, altijd leuk om te zien. En een (o)pa kreeg als verrassing een rondvlucht met een vliegtuig (uit WOII ?) kado (eigenlijk geen idee wat voor kist dit was, hij staat wel op de foto … ;-). Vanzelfsprekend waren er ook de nodige dagjestoeristen die alles met enthousiasme en belangstelling volgden.

We moesten echter weer op tijd terug zijn, dus na een klein uur gingen we weer op huis aan. Nu via Barneveld, Maarn en Nieuwegein om uiteindelijk via reporting point Mike weer de Rotterdam CTR binnen te vliegen. Een nette landing en een heerlijk middagje vliegen zat er weer op.

Volgende keer ga ik weer eens 'dieselen'. Deze diesels (de PH-SVT en de PH-SVU) zijn recent voorzien van een nieuwe betrouwbare motor en moeten weer vliegen 'als een zonnetje'. En niet te vergeten: ze zijn aanzienlijk voordeliger in de huur dan de overige kisten :-)

De route:

 De foto's van vandaag:

01 Nijmegen
02 Teuge
03 Lunch op het terras
04 Teuge
1/4 
start stop bwd fwd