Leuke en nuttige links

Clock

17 september 2019

Scorpion Buienradar

Rondje Zeeland met Ricardo

04-09-2011

Ricardo, de vriend van Chantal, had al eens laten weten graag een keer mee te vliegen. Arjan, zijn vader, overigens ook, maar helaas kon hij alsnog niet mee vandaag. En natuurlijk was Priscilla ook weer van de partij ;-) Het weerbeeld voldeed ruim aan de eisen om VFR te mogen vliegen, dus we zijn er voor gegaan. Deze keer had ik wederom een 'benzine' Robin gereserveerd en vanwege het oorspronkelijke aantal van drie passagiers had ik de PH-SVQ gekozen.

Voor iemand die voor het eerste in zo’n kleine kist vliegt, is een ‘rondje Zuid-Hollandse eilanden / Zeeland’ altijd een geweldige belevenis. En dat deden we dus. Even na half twee locale tijd kozen we vanaf runway 24 het luchtruim om eerst naar Hoek van Holland te vliegen. Aan de overkant van de Nieuwe Waterweg vlogen we vervolgens over Ricardo’s werkterrein: de BP raffinaderij in Europoort. Helaas was het zich niet super, maar gelukkig goed genoeg om er toch van te kunnen genieten zo’n eerste keer. Vanaf Europoort, met zicht op de in ontwikkeling zijnde 2e Maasvlakte, vlogen we in een rechte lijn en over de diverse eilanden naar de Oosterschelde kering.

Boven Neeltje Jans draaiden we terug naar het noordoosten richting Zwijndrecht. Deze keer lukte het helaas niet om zeehonden te spotten op de zandbanken in de Oosterschelde, wellicht een volgende keer weer. Vliegend naar Romeo vlogen we weer over de diverse eilanden waaronder het eiland Tiengemeten. Het blijft toch elke keer weer een prachtige tocht, dit 'eilanden rondje'! Tenslotte zijn we via de ‘reporting point route’ Romeo-Oscar-Papa teruggevlogen naar Rotterdam The Hague Airport waar ik om kwart voor drie de kist weer keurig aan de grond zette.

Ricardo had zichtbaar genoten en ik als de pilot in command (PIC) dus des te meer! Er gaan vast meer vliegtochten met elkaar volgen ;-)

De route:


De foto's (gemaakt door Ricardo):

01 PH-SVQ
02 Bijna klaar voor de start
03 Klaar voor de start
04 Kijkje in de cockpit
05 Onderweg naar Hoek van Holland
06 Zoek
07 Bloemenveiling bij Westerlee
08 Westland
09 BP raffinaderij - Europoort
10 Rotterdam-Zuid
11 De Kuip en de Maas
01/11 
start stop bwd fwd