Leuke en nuttige links

Clock

17 september 2019

Scorpion Buienradar

Weer eens dieselen

25-08-2011

Deze morgen heb ik een korte vlucht gemaakt waar eigenlijk weinig over te melden valt. Het doel voor vandaag was om weer een keer in een Robin diesel te vliegen (de PH-SVT), iets dat ik lang niet had gedaan. De twee Robin diesels van de vliegclub (de PH-SVT en de PH-SVU) hebben recent beiden een nieuwe (2 liter Centurion 135 pk) diesel motor gekregen, omdat de oorspronkelijke Thielert diesel motoren uiteindelijk niet 100% betrouwbaar bleken.

Ik ben via Hotel (Hoek van Holland) de Rotterdam CTR uitgevlogen om onderlangs de CTR naar Romeo (Ridderkerk) te vliegen en vandaar terug naar Rotterdam The Hague Airport. Het weer was goed en eigenlijk vloog het als vanouds; uiteindelijk heb ik op deze kist (de PH-SVT) ook mijn brevet gehaald in 2009 :-)

Al met al een leuke ‘local flight’ waarbij ik onder andere over het eiland Tiengemeten gevlogen ben. En gezien het feit dat deze Robin diesels inmiddels tientallen euro’s per uur goedkoper zijn dan de andere kisten qua huur zal ik vast weer vaker ‘dieselen’…

 

Tiengemeten